Helikopters

G-HARA Sikorsky S-76C van Air Harrods

G-HARA Sikorsky S-76C

Genève, 19 mei 2015 – De G-HARA is best een gezellig helikoptertje. Deze luxe wentelwiek stond op de staticshow van de European Business Aviation Convention & Exhibition (EBACE) in 2015 op de luchthaven van Genève. Deze Sikorsky S-76C was eigendom van Air Harrods, een afgeleide onderneming van het beroemde Londense luxe warenhuis Harrods.

De bijpassende Harrods loper was voor ons uitgelegd

Het toestel heeft een gescheiden passagierscompartiment met vier of zes luxe lederen fauteuils. De afwerking is chique met houtaccenten en de herkenbare donkergroene Harrods-huiskleur.

Het interieur van de G-HARA heeft een “Harrods-green” tapijtje

De G-HARA stamt uit 2007. Het constructienummer is 760684. Voordat de Sikorsky naar Engeland kwam vloog het als N2584V. De S-76C kwam per 25 juli 2008 op naam te staan van Air Harrods op Londen Stansted Airport. Tot 10 december 2013 droeg dit toestel het Britse kenmerk G-WIWI. Daarna werd de heli voorzien van een nieuw kenmerk, G-HARA.

Sinds 28 juni 2018 is deze kist niet meer in de UK geregistreerd. Het toestel is naar zijn geboorteland, de Verenigde Staten, vertrokken. Daar is het de N355JS geworden. Het toestel vliegt met Helinet Aviation titels en staat op naam van Minerd Holdings LLC.

G-HARA Sikorsky S-76C

Air Harrods heeft in het verleden in totaal met vier Sikorsky S-76’s gevlogen, één Sikorsky S-61N, een AS355 Ecureuil, een EC135 en een Agusta A109E. Momenteel staan er geen heli’s meer op naam van deze onderneming.

Geef een reactie