Twins

N425KS Cessna 425 Conquest I uit de Baltische Staten voor de derde keer op bezoek op Lelystad Airport

N425KS Cessna 425 Conquest I

Lelystad Airport, 29 november 2020 – De Cessna 425 Conquest I (c/n 425-0102) arriveerde aan het einde van de middag voor de derde maal dit jaar. Ook van 15 op 16 oktober en 23 op 24 november bracht dit toestel op Lelystad Airport de nacht door. Het lijkt erop dat dit toestel thuishoort in de Baltische Staten.
Deze twin was eerder deze dag vanuit Riga (EVRA) in Letland naar Kaunas (EYKA) in Litouwen gevlogen. Vanaf daar werd koers gezet naar Lelystad Airport. Alleen toen men bij de Flevopolder aankwam bleken de condities te slecht voor een landing. De mist, die ook al zaterdag de vlieg-pret bedierf, was nog onvoldoende opgetrokken deze zondag. Pas op short final brak de Cessna de landing af. Daarop werd uitgeweken naar Münster-Osnabrück (EDDG).

De N425KS was al bijna bij Lelystad en is toen uitgeweken naar Münster-Osnabrück

Later in de middag waren de condities een stuk beter. Pas tegen het einde van de daglichtperiode arriveerde de N425KS alsnog vanuit Münster-Osnabrück op Lelystad Airport voor een nachtstop.
De twin arriveerde via ‘Bravo’ en wilde graag een rechterhand circuit vliegen voor baan 05. Vanwege het drukke inbound verkeer werd dit niet toegestaan en moest het toestel ‘via overhead’ naar een linkerhand circuit voor 05 aanvliegen.

De N425KS Cessna 425 Conquest I arriveert ‘via overhead’

Er werd pas laat naar downwind gedraaid (bij de Oostvaardersplassen) en na een zeer ruim circuit kwam de Conquest voor de tweede keer deze dag op final te hangen.
Op de foto hieronder is de Cessna 425 Conquest I te zien verscholen in een formatie ganzen. Zoek zelf maar even wie niet in het rijtje thuishoort! 😉

N425KS Cessna 425 Conquest I in close formation met een koppel ganzen

In het laatste streepje zonlicht kwam de N425KS binnen. Voor een knappe foto moest daardoor wel een beetje gesleuteld worden aan de camera-settings.

De N425KS Cessna 425 Conquest I landt in het laatste streepje zonlicht van de dag

Na de landing mocht de Cessna achter de follow-me aan rijden naar het Delta-platform. Daar werd voor de nacht geparkeerd. Pas na 18:00u de volgende dag werd gestart voor de terugvlucht naar Kaunas. Daar is het toestel na een vlucht van 3:15u weer geland.

N425KS Cessna 425 Conquest I op short final
N425KS Cessna 425 Conquest I

Geef een reactie