BizpropsSportvliegtuigen

Drukte aan het einde van de zondag op Lelystad Airport

N7779V Beech B200 Super King Air

Lelystad Airport, 29 november 2020 – In de tweede helft van de zondagmiddag hebben we nog een aantal foto’s gemaakt op Lelystad Airport in het fraaie najaarsweer. Pas in de loop van de dag trok de mist op en kon er nog aardig wat gevlogen worden. Omdat het al wat later in de middag was hebben we uiteindelijk een plekje gezocht aan de westkant van het veld, bij de crossbanen. Het laatste stukje van de dag staat hier de zon nog in de rug. Al was de lichtopbrengst schamel te noemen, toch hebben we nog wat leuke foto’s kunnen maken.

N7779V Beech B200 Super King Air

Grootste kist was niet – de al eerder genoemde – N425KS Cessna 425 Conquest I. Nee, dat was de lokaal gebaseerde Beech B200 super King air N7779V. Deze turbopop maakte vandaag een retourtje Lugano (LSZA) in Zwitserland. Via een vier mijl final nadering arriveerde de kist in een mooi oranje kleurende lucht.

N7779V Beech B200 Super King Air

De N7779V kwam uiteindelijk vrij hoog binnen, maar stond na het reversen van de propellers toch snel stil. Daarna taxiede het toestel naar het Hotel-platform. De toren dacht even dat ook deze King Air bij Zeusch Aviation (op het Charlie-platform) moest zijn, maar dis is nou net de enige andere King Air op het veld die niet in de vloot van Zeusch Aviation thuishoort.

Kort voor het einde van de daglichtperiode was het nog dringen geblazen. Zowel bij de run-up area als op het stuk tussen Mike en X-ray. Er vertrokken nog een aantal toestellen voor een night-VFR vlucht en er kwamen nog aardig wat kistjes retour op het randje van de daglichtperiode.

PH-KAX Piper PA-28-181 Archer II
PH-KAX Piper PA-28-181 Archer II

Om de tijd maximaal te benutten maakten een aantal kistjes (PH-PGP, PH-KAX, F-HRAT) nog snel even één of meerdere touch and go’s. Dit zolang het verkeersaanbod dit toeliet.

F-HRAT Tecnam P2010

Galerij

Hieronder een fotogalerij met de overige leukste foto’s van de dag.

 

Geef een reactie