BizpropsSportvliegtuigenTwins

Een witte ridder, een bezoeker uit het oosten en een schaapje terug in de stal

N211SG Beech E90 King Air

Lelystad Airport, 4 december 2020 – De N211SG was een leuke bezoeker deze dag op Lelystad Airport. Dit is een Beech E90 King Air. Het toestel kwam vanuit het Engelse Retford / Gamston (EGNE). De Beech arriveerde aan het begin van de middag en vertrok niet lang daarna alweer huiswaarts.

N211SG Beech E90 King Air op het Delta-platform
De route huiswaarts van de N211SG

De N211SG vloog met het callsign ‘White Knight 33’. Deze koene luchtridder is gebouwd in 1977 en heeft al een aantal registraties op zijn naam staan; N776DC, C-FBCS, N16GA en als eerste D-IMAA. Constructienummer van dit toestel is LW-235.

N211SG Beech E90 King Air

Uit het oosten

Een tweede leuke bezoeker was een Cirrus SR22T GTS en arriveerde uit oostelijke richting. Deze N338CP kwam vanuit Zagreb (LDZA) in Kroatië aangevlogen. Het toestel bleef voor een overnachting op het Delta-platform staan. Het toestel is in 2008 gebouwd en draag c/n 3253. Deze SR22 is van de derde generatie. Inmiddels levert men toestellen van de zesde generatie af, die zijn weer op een aantal punten verbeterd en aangepast.

N338CP Cirrus SR22T GTS G3 uit Zagreb

Verloren schaap

Bij Bogaerds Cord keerde een schaapje terug naar de kribbe in de stal, om het maar alvast in kerstsfeer uit te drukken. Het gaat om de PH-LEF. Deze Cessna 182Q Skylane is eigendom van Bogaerds Cord, maar verblijft lange tijd bij de SkyConcept op Flugplatz Ailertchen (EDGA). Daar gebruikt men het toestel voor het droppen van parachutisten. Geregeld komt het toestel terug voor onderhoud.

PH-LEF Cessna 182Q Skylane

Ook in Nederland werd deze Cessna voor het droppen van para’s gebruikt en wel bij de Paraclub Flevo. Sinds 1995 staat deze 182 op naam van Bogaerds Cord. Tussen 2011 en eind 2017 heeft de PH-LEF heeft een tijdje stilgestaan. Sinds het toestel weer is ingeschreven maken de parachutisten in Duitsland er gebruik van.

PH-LEF Cessna 182Q Skylane taxiet naar de hangaar van Bogaerds Cord

Lage zon

Aan het einde van de dag stond de zo laag en recht op de baan. In dat licht hebben we nog een paar andere toestellen gefotografeerd.

Geef een reactie