HelikoptersHomebuiltSportvliegtuigenUltralights

Vol verwachting klopte ons hart…

OO-STU Diamond DA 40D Diamond Star

Lelystad Airport, 5 december 2020 – Vol verwachting klopte ons hart! Het was prachtig VFR-vliegweer! Zou dat als surprise vandaag een paar mooie bezoekers opleveren voor Lelystad Airport? Sint had kennelijk niet veel in zijn grote logboek geschreven. De oogst was een enkele schamele – maar daardoor niet minder welkome – Belgische Diamond Star.

OO-STU Diamond DA 40D Diamond Star

Het ging om de OO-STU. Deze kist maakte een retourvlucht vanaf Antwerpen en verbleef maar kort op de grond. Kort na de landing werd alweer teruggevlogen naar België.

OO-STU Diamond DA 40D Diamond Star

De overige toestellen die we zagen waren allen lokaal gebaseerde kisten. Een paar highlights daarbij waren de 2-BOYS en de PH-KVL. De PH-KVL is een Tecnam P2010. Hiervan staan er nu twee op Lelystad Airport gebaseerd (F-HRAT is de tweede). De PH-KVL was eerst in dienst bij het luchtkarteringsbedrijf Kavel 10 op Groningen Airport Eelde. Sinds 21 juli 2020 heeft het toestel een nieuwe eigenaar. Daarbij is de Tecnam ook verhuisd naar Lelystad Airport. Tot op heden heeft de PH-KVL nog niet veel gevlogen. Vandaag mocht het kistje even uit zijn hangaar en genieten van de blauwe winterlucht.

PH-KVL Tecnam P2010

Ook de 2-BOYS krijgt een eervolle vermelding. Dit fraaie toestel staat gestald in een hangaar van Zeusch Aviation aan het Charlie-platform. Vanmiddag maakte de Commander 114B Super Commander een lokale vlucht.

2-BOYS Commander 114B Super Commander
2-BOYS Commander 114B Super Commander

Op de luchthaven zijn momenteel vogels in overvloed. Regelmatig wordt uitgerukt om met licht en geluid de dieren te verjagen. Hulp daarbij van een paar zwerfkatten die regelmatig de taxibaan oversteken wordt uiteraard hierbij niet op prijs gesteld.

PH-BEG Piper PA-28-181 Archer II start met aardig wat spreeuwen in beeld erbij

Fotogalerij

Dan nu als Sinterklaaspresentje
een overzicht met van bijna ieder toestel een prentje.
De lucht was blauw, de wind was koud.
Maar de zon verlichtte de vliegtuigen vandaag als goud

Cessna’s, Pipers, er vloog van alles wat.
Er is altijd variatie genoeg op Lelystad!
Dank aan alle piloten,
we hebben weer van jullie luchtvaartuigen genoten!

2 gedachten over “Vol verwachting klopte ons hart…

  1. De 2-BOYS heb ik vandaag tussen 2 en 3 op Texel zien landen en staan. Mijn vader is de lokale spotter daar, en die wou wel even stoppen toen we vanmiddag terug kwamen vanuit Den Burg.

Geef een reactie