Algemeen

Tweede Kerstdag 2020 is uitgeroepen tot ‘White Saturday’

White Saturday – 26 december 2020

Na Black Friday en Blue Monday nu ook White Saturday in Nederland. Nee, dit is geen slimme marketing-truc die overgewaaid is uit de Verenigde Staten, het is een oproep van een aantal Nederlandse luchthavens die op Tweede Kerstdag (zaterdag 26 december 2020) open zijn voor bezoek.

Anders dan anders

Doorgaans zijn de kleine velden met Kerst gesloten. Maar dit jaar is alles toch al anders dan anders. Nu je niet met de hele familie rond de kerstdis kunt zitten is het mogelijk om op Tweede Kerstdag met je vliegtuig op pad te gaan in Nederland. Een leuk alternatief!

Met een ludieke “kerstballen-poster” vestigen de luchthavens die open zijn de aandacht op hun openingstijden. Een aantal daarvan hebben hart- (en lijf-) verwarmende acties als gratis koffie of een lekkere kop snert voor een schappelijke prijs.

Geopende velden

Niet alle vliegvelden zijn open op zaterdag 26 december 2020 en niet alle openingstijden zijn gelijk. We zetten de velden daarom even op een rijtje. Daarin komt de term UDP voor. Dat staat voor Uniform Daylight Period. Dit is 15 minuten na zonsondergang, de tijd tot wanneer je in Nederland VFR (op zichtcondities) mag vliegen.

White Saturday – 26 december 2020
Luchthaven Open Sluiting Actie
EHAL – Ameland 10:00 UDP
EHBK – Maastricht/Aachen 06:00 23:00
EHGG – Groningen 10:00 18:00 Gratis koffie/thee inclusief een heerlijke kerst traktatie
EHLE – Lelystad 09:00 17:00 LET OP: tijden zijn aangepast i.v.m. lockdown
EHMZ – Midden-Zeeland 09:00 UDP Erwtensoep met Zeeuwse roggebrood, Zeeuws spek & een flesje drinken €10 p.p.
EHRD – Rotterdam 08:00 23:00
EHSE – Breda/Seppe 09:00 UDP Koffie/thee met een (gratis) worstenbroodje
+ afhaalservice Restaurant de Cockpit
EHTX – Texel 11:00 16:00 Warme chocomelk met een kerststol alcoholvrije glühwein

Verlanglijstje

Of de Tweede Kerstdag dit jaar echt wit uitpakt, dat wil zeggen met een pak sneeuw, is nog niet te voorspellen. Wel hebben we inmiddels de hand weten te leggen op het kerstwensenlijstje van Ed de Bruijn, havenmeester op Texel. Hij vraagt aan Santa mooi vliegweer voor een ieder. Ik denk overigens dat er vast wel een gratis landing in zit als de bejaarde rood-gemutste aviateur met zijn rendierslee de landing op Texel inzet!

Verlanglijstje van Ed de Bruijn aan de Kerstman

Geef een reactie