BizpropsTwins

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air van Zeusch Aviation maakt retourtje Roskilde

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Lelystad Airport, 10 december 2020 – Vandaag een paar mooie opnames van de PH-ZAZ. Deze Beech B200 Super King Air van Zeusch Aviation was nog niet vaak vliegend voor de lens te krijgen op Lelystad Airport. Op 3 december 2020 was de PH-ZAZ aangekomen vanuit Retford – Gamston (EGNE) in Groot-Brittannië. Sinds eind september verbleef de Super King Air aan de andere kant van de Noordzee.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air taxiet uit naar baan 05 voor de start

Roskilde

Vandaag vertrok de kist voor een vlucht naar het Deense Roskilde (EKRK). Na ongeveer een uur en een kwartier vliegen was de PH-ZAZ op zijn bestemming. Roslikde is geen onbekende locatie voor de PH-ZAZ. Sinds er begin dit jaar een fotoluik in de romp is aangebracht wordt de PH-ZAZ voor surveyvluchten ingezet. De eerste klus daarna werd in mei en juni 2020 geklaard vanaf Roskilde.

De route van de PH-ZAZ van Lelystad naar Roskilde

Het bezoek aan Denemarken was deze keer van kortere duur. Even voor 19:00u deze dag keerde de PH-ZAZ weer terug op Nederlandse bodem. Door de matige weerscondities kon alleen niet op Lelystad Airport geland worden. Het zicht was 2.100 meter en de bewolking was broken op 200 en 300 voet. Daarom werd geland op Schiphol-Oost.

Alleskunner

De PH-ZAZ is een alleskunner. Het toestel kan voor personenvervoer ingezet worden, maar er is ook een medisch interieur voor beschikbaar. Nu er een fotoluik in is gemonteerd kan het toestel ook voor luchtcartering en dergelijke ingezet worden.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Doopceel

De PH-ZAZ stamt uit februari 1994 en heeft constructienummer BB-1478. De Beech is in 2018 bij Zeusch Aviation in dienst gekomen als EC-JGB. Daarna heeft deze turboporp een tijdje met de Britse registratie G-MEDZ gevlogen. Sinds eind 2019 is het toestel voorzien van het Nederlandse kenmerk PH-ZAZ.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Voordat het toestel bij Zeusch ging vliegen stond het toestel op naam van Inversiones Aeronauticas de Baleares SL. Toen had het al van 1996 tot en met 2005 een Duits avontuur achter de rug als D-IHAN bij Industrieflug IPS Air Service en een Amerikaans kenmerk N8150N waarbij de Beech op naam stond van de fabrikant, de Raytheon Aircraft Company.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Geef een reactie