De PH-WBV Cameron N-105 tijdens een vaart van Hilversum naar Utrecht in 1990

PH-WBV Cameron N-105 net na de start van Vliegveld Hilversum

Hilversum, 27 augustus 1990 – Een keurige en kleurige ballon in voor voetlicht deze keer. En alweer een fotoserie van meer dan 30 jaar geleden. Het betreft hier de PH-WBV. Dit was een Cameron N-105 heteluchtballon van de ballonvaarder Rob Wiegers. Nog maar een paar dagen hiervoor, 10 augustus 1990 om precies te zijn, was deze ballon met c/n 2045 afgeleverd.
De foto’s zijn gemaakt vanuit de “Reebok-ballon” PH-BOK, een Cameron A-120 die eveneens door het bedrijf van Rob Wiegers Ballonvaarten uit (toen nog) Hilversum werd gevaren. We hadden de ballonvaarten met deze twee ballonnen zelf geregeld. Onze tweede ballonvaart ooit. We stegen op ons verzoek op vanaf Vliegveld Hilversum, onze “homebase”. Uiteindelijk zijn we na een uurtje varen bij Utrecht geland. Geen wereldafstand door de zwakke wind die avond. Aan boord waren een aantal collega ballonspotters, vrienden en collega’s van het werk. Al met al goed voor twee mandjes vol.

PH-WBV Cameron N-105

De PH-WBV was de eerste ballon van Wiegers Ballonvaarten in de “PH-WB..-reeks”. Per 15 juni 1994 werd de ballon verkocht aan de ballonvaarder Fred Kool uit de Bilt. Uiteindelijk is op 14 augustus 1999 het Bewijs van Luchtwaardigheid van de ballon verlopen. De registratie is daarna op 10 oktober 2001 uit het Nederlandse luchtvaartregister geschrapt.

PH-WBV Cameron N-105 tussen Hilversum en Utrecht

Een gedachte over “De PH-WBV Cameron N-105 tijdens een vaart van Hilversum naar Utrecht in 1990

Geef een reactie