PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club verhuist naar Lelystad

PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club

Lelystad Airport, 16 december 2020 – Bij het bedrijf Aircraft Maintenance Netherlands (AMN) op Teuge stond al enige tijd de PH-BEA te koop. Deze Socata TB-9 Tampico Club uit 1990 moest € 39.450,- exclusief BTW kosten. Het toestel met c/n 1130 heeft 3.995 uren op de teller.

PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club kreeg onderhoud terwijl het bij AMN te koop stond (Teuge, 17 april 2020)

Deze Tampico is in de Club uitvoering de versie die bedoeld is als opleidingstoestel. De kist kwam op 5 oktober 1990 in dienst bij Ben Air op Vliegveld Hilversum. Daar werd het ingezet voor de vliegshool en verhuur.

Oude opname uit 1990 van de PH-BEA van Ben-Air in de landing op Hilversum

Een klein jaartje (van juli 1996 tot en met juni 1996 was de “BEA” eigendom van de kunstenares Marthe Röling (en partners VoF). Daarna ging het toestel over naar Target Flight Systems uit Twente. De PH-BEA vloog voor de Nederlandse Academie voor Verkeers- en beroepsvliegers (N.A.V.). N.A.V. was sinds 1992 gevestigd en actief op vliegveld Twente, maar heeft haar activiteiten per 31 december 2019 moeten staken.

De PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club had grote titels van NAV Vliegopleiding op de romp staan

Sinds 17 januari 2020 maakte heet toestel deel uit van de handelsvoorraad van AMN. Nu lijkt het toestel verkocht en heeft het Lelystad Airport als nieuwe thuisbasis gekregen. De grote titels van “NAV Vliegopleiding” zijn inmiddels van de romp verdwenen. Op vrijdag 11 december 2020 arriveerde vanuit Teuge de PH-BEA in de Flevopolder.

PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club

Onlangs maakte we nog melding van een andere voormalige ex-Ben-Air kist, de PH-BEE. Grappig genoeg verblijven nu alle overgebleven ex-Ben-Air toestellen uit de PH-BE..-serie op Lelystad. Alle drie bij verschillende eigenaren. De PH-BEC vliegt bij Bogaerds Cord, de PH-BEG is van een privé-eigenaar, evenals nu de PH-BEA.

Naar verluid zal de PH-BEA ook ingezet gaan worden bij vliegactiviteiten van Zelf Vliegen op Lelystad Airport. In dat geval gaan we de PH-BEA vast regelmatig voorbij zien komen!

PH-BEA Socata TB-9 Tampico Club op zijn nieuwe thuisbasis

Geef een reactie