Bizprops

Cute looking plane on the move

D-CUTE Beech Super King Air 350

Lelystad Airport, 18 december 2020 – Op 30 november 2020 meldde zich aan het einde van de dag bij de spuithal van Satys op Lelystad Airport de gele D-CUTE Beech B300 Super King Air 350 van het Duitse bedrijf Aero Dienst uit Neurenberg. Dit ambulancevliegtuig in de kleuren van de ADAC Luftrettung was toe aan een nieuwe verflaag.

De D-CUTE Beech Super King Air 350 kort voordat het toestel naar buiten mag

Vandaag was de klus geklaard en kon het toestel vertrekken. De Beech is ontdaan van zijn medisch uniform. De kist is nu zilvergrijs gespoten met rode accenten. It’s still a cute looking plane!

De D-CUTE Beech Super King Air 350 taxiet weg bij de spuithal van Satys

Nadat het toestel was overgedragen aan de vliegers werd naar buiten gereden. Voor de hangaar van Satys werden de motoren gestart om naar het Delta-platform te taxiën voor brandstof.

D-CUTE Beech Super King Air 350
D-CUTE Beech Super King Air 350

Toen de kist de nodigde litertjes JetA1 aan boord had gekregen kon de vlucht naar Bremen (EDDW) aanvaard worden. Op de luchthaven van Bremen is Atlas Air Service (AAS) gevestigd. Dat is onder andere een geautoriseerd onderhoudsbedrijf van Beechcraft.

De gevlogen route van de D-CUTE van Lelystad naar Bremen

De D-CUTE stamt uit 2006 en heeft als constructienummer FL-504. De kist is op 13 oktober 2006 ingeschreven als N37040 op naam van Raytheon Aircraft. Op 21 december 2006 kwam de kist in dienst bij On Time Aviation Services als N533CL.

D-CUTE Beech Super King Air 350

Met diezelfde registratie ging de Beech over naar Luck Stone Corp. Dat was op 20 juli 2007. Vanaf 13 januari 2015 werd Rowland Investments Llc. de eigenaar.

D-CUTE Beech Super King Air 350

Per 8 februari 2016 kwam deze kist naar Duitsland als D-CUTE bij Aero Dienst GmbH en ging het voor de ADAC Luftrettung aan de slag. Aero Dienst exploiteert meer gele ambulancevliegtuigen voor de ADAC Luftrettung. Zo vliegt men ook met de Dornier 328JET (D-BADA, D-BADC), Learjet 60XR (D-CURE) en tot voor kort met een Beech B300 Super King Air 350 (D-CUTE).

D-CUTE Beech Super King Air 350
D-CUTE Beech Super King Air 350

Geef een reactie