AirOnline.nl *** JAAROVERZICHT 2020 ***

Almere, 31 december 2020 – Tradities staan tegenwoordig op losse schroeven. Niets lijkt meer het oude in de wereld. We kunnen niet met elkaar de feestdagen vieren, of althans in zeer beperkte kring. Het traditionele vuurwerk op oudejaarsavond is voor dit jaar afgeschaft. Allemaal begrijpelijk en verklaarbaar met het COVID19 virus als boosdoener. Is dan niets meer hetzelfde? Jawel! Het traditionele jaaroverzicht van AirOnline.nl is gebleven! Graag nemen we jullie mee terug in het jaar om de hoogtepunten in onze ogen uit te lichten.

10 jaar

Op 27 december 2010 verscheen het eerste artikeltje op AirOnline.nl. Dat is dit jaar dus exact 10 jaar geleden. Ondertussen zijn we 2.248 artikeltjes verder. En we gaan er nog lekker mee door, na tien jaar begint het nog steeds niet te vervelen. We hebben nog inspiratie genoeg waardoor we ook het komend jaar weer vele lettertjes in een unieke combinatie willen plaatsten waardoor woorden en zinnen gevormd worden die informatie over de luchtvaart geven. 😉

Record

Toen er voor het eerst medio maart van dit jaar beperkingen opgelegd werden aan eenieder vanwege het coronavirus zagen we het bezoekersaantal van AirOnline.nl gestaag groeien. Wij denken dat dit komt omdat velen van ons beperkt zijn dit jaar om hun luchtvaartpassie op een vliegveld omringd door vliegtuigen te beleven. Geen air shows, geen fly ins, musea gesloten enzovoort. Online met luchtvaart bezig zijn is dan een goede tweede keuze, zo lijkt het.

Aantallen bezoekers van AirOnline.nl over de jaren heen

Al tien jaar lang groeit het bezoekersaantal ieder jaar op AirOnline.nl. In 2019 was de groei gering, maar dit jaar zagen we maar liefst 47% meer bezoekers! Dat vinden we een erg leuke constatering! En we hebben het wel al eens eerder gezegd, al hebben we één of geen bezoeker, dan nog maken we de artikeltjes, simpelweg omdat we het zelf leuk vinden om te maken. Maar de constatering dat anderen ook plezier aan de site beleven doet ons goed! Dank daarbij voor alle leuke, informatieve, aanvullende of corrigerende reacties. Deze worden altijd gewaardeerd!

Weinig reizen

Helaas hebben we zelf dit jaar ook weinig kunnen reizen om op plekken verder weg van huis de luchtvaart te beleven. Toch hadden we in februari van dit jaar nog een trip naar Zwitserland gepland. Dat leverde in elk geval wat leuke foto’s op in dit – wat ons betreft – geweldige luchtvaartland. De combinatie van omgeving, toegankelijkheid en fraaie vliegtuigen zijn hierbij de ingrediënten.

Zwitserland is een geweldig toegankelijk luchtvaartland (Meiringen, 12 februari 2020)

Valkeniers

Een memorabel fotomoment beleefden we op 5 april. Geheel ‘coronaproof’ konden we die dag op Vliegveld Hilversum alle zes daar gebaseerde F.8L Falco’s fotograferen. De eigenaren werkten hier graag en belangeloos aan mee. Het resulteerde in een prachtige set foto’s die ook hun weg naar diverse luchtvaartbladen wist te vinden.

Uniek! Zes F.8L Falco’s op een rij (Hilversum, 5 april 2020)

Tribal

Door de vliegtuigspuiterij Satys op Lelystad Airport waren we gevraagd om het spuitproces van een bijzondere creatie vast te leggen. De D-AFAL Bombardier BD-700-1A10 Global Express van FAI werd bij Satys namelijk voorzien van een spectaculair nieuw uiterlijk, een gigantische tribal band over het hele toestel. Het resultaat mag er zijn en het leverde een set mooie foto’s op die ook in meerdere (vak)bladen (Piloot & Vliegtuig en Sign+) zijn terechtgekomen.

D-AFAL Bombardier BD-700-1A10 Global Express in de spuithal van Satys (Lelystad, 7 mei 2020)

Vliegen

We hebben dit jaar toch een paar vliegtripjes kunnen maken met een Cessna 172 vanaf Hilversum. Met Hans en Luc als vaste crew zijn we naar de Duitse Wadden geweest, Wilhelmshaven en Leer-Papenburg. Maar ook Ameland en Eelde werden bezocht. Een ander tripje verliep niet helemaal zoals gepland, we zijn daarbij gestrand op Dahlemer-Binz net een kapot vliegtuig. Er restte niets anders dan een treinreis naar huis. Het werd al met al een memorabele reisdag.

Pech met de PH-DON Cessna 172P Skyhawk II (Dahlemer-Binz, 22 augustus 2020)

Dank

Zo aan het eind van het jaar willen we ook graag iedereen bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat we de afgelopen tijd weer prachtige foto’s hebben kunnen maken. Met name de personen van de bedrijven en musea op onze “thuisbasis” Lelystad Airport. Dank voor jullie informatie en gastvrijheid. Door jullie toedoen kunnen wij veel nieuwsfeitjes brengen.

Dank aan velen op het General Aviation deel van Lelystad Airport!

15 foto’s

Dan nu de traditioneel serie met vijftien foto’s die er voor ons dit jaar uitsprongen. En hoewel we weinig gereisd hebben dit jaar was het toch ook nu weer een lastige keuze om een selectie te maken. Dit zijn ze geworden:

HB-ZRN Leonardo AW109SP GrandNew – REGA (Mägisalp, 14 februari 2020)
N724V Fleet Model 2 (Lelystad, 14 november 2020)
PH-UWL Cessna 421C Golden Eagle (Teuge, 17 april 2020)
Afscheidsformatie van de Martinair Flight Academy (Lelystad, 23 april 2020)
OO-ALE Reims/Cessna F172M Skyhawk (Spa, 22 augustus 2020)
T7-PET Embraer EMB-500 Phenom 100 (Lelystad, 4 juni 2020)
J-3095 Northrop F-5E Tiger II Swiss AF (Meiringen, 11 februari 2020)
HB-VPL Beech 390 Premier IA (Teuge, 11 juli 2020)
5B-DCW Airbus A319-114 – Cyprus Airways (Schiphol, 27 mei 2020)
PH-BXC Boeing 737-8K2 – KLM Royal Dutch Airlines (Schiphol, 26 september 2020)
N600GS Gulfstream G600 (Schiphol, 26 september 2020)
D-HGSR MBB BO 105 CBS-5 (Juist, 1 augustus 2020)
J-3080 + J-3094 Northrop F-5E Tiger II Swiss AF (Meiringen, 14 februari 2020)
OH-TRG Pilatus PC-12/47E (Schiphol, 25 februari 2020)
67-0275 / CR McDonnell Douglas F-4E Phantom II – USAF (Soesterberg, 18 augustus 2020)

*  *  F I J N E   J A A R W I S S E L I N G  *  *

Wil je overigens ook nog even terugkijken naar de voorgaande jaaroverzichten? Dat kan:

Jaaroverzicht 2019
Jaaroverzicht 2018
Jaaroverzicht 2017
Jaaroverzicht 2016
Jaaroverzicht 2015
Jaaroverzicht 2014
Jaaroverzicht 2013
Jaaroverzicht 2012
Jaaroverzicht 2011

3 gedachten over “AirOnline.nl *** JAAROVERZICHT 2020 ***

  1. Iedere dag weer een verrassing wat mijn broer weer voor vliegtuigennieuws gaat brengen. Van jongs af aan meegemaakt wat vliegtuigen bij hem te weeg brengen. Ik ben echt trots op hem en deze website!

Geef een reactie