TLC voor Finse Turbo Arrow bij Wings over Holland en 010 en 020 gaan prima samen!

OH-PYM Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV

Lelystad Airport, 20 januari 2021 – Bij Wings over Holland heeft zich een leuke sportkist gemeld voor de nodige Tender Loving Care (TLC). Het gaat om de Finse OH-PYM Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV.

OH-PYM Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV

Deze Turbo Arrow hoort, tegen de verwachting in, niet thuis in Finland, maar in Oekraïne.  Deze rood-witte reiskist arriveerde maandag 18 januari 2021 vanuit Lviv. Daar was het toestel zondag 17 januari 2021 vertrokken en met een nachtstop op Hannover werd de volgende dag doorgereisd naar de eindbestemming Lelystad Airport.

OH-PYM Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV

De OH-PYM verblijft een paar dagen op Lelystad Airport en zal dan weer huiswaarts keren. We troffen de Piper uit 1981 en met constructienummer 28R-8131139 in de onderhoudshangaar van Wings over Holland.

OH-PYM Piper PA-28RT-201T Turbo Arrow IV

010 en 020 bij elkaar

Niet alleen de Finse Piper wordt vertroeteld bij Wings over Holland. Dat geldt ook voor een aantal andere kisten. Zo was ook de PH-RAD Diamond DA 40D Diamond Star TDI van de Rotterdamsche Aeroclub in de onderhoudshangaar aanwezig. Op dit moment zijn de vleugels gedemonteerd.

PH-RAD Diamond DA 40D Diamond Star TDI uit “010”

En het bewijs dat “010” en “020” wel degelijk gebroederlijk en in harmonie naast elkaar kunnen vertoeven wordt bij Wings over Holland bewezen. Bij de PH-RAD uit “010” staat namelijk ook de PH-TDS Diamond DA 40D Diamond Star TDI van de “020” Vliegclub Schiphol. Dit toestel raakte vorig jaar beschadigd bij een buitenlanding als gevolg van een motorstoring en wordt weer opgeknapt door de techneuten van Wings over Holland. Voorbeeldgedrag en/of voorbeeldig gedrag! 🙂

PH-TDS Diamond DA 40D Diamond Star TDI uit “020”

PH-USI

Een ander kistje dat op zijn beurt wacht om opgeknapt te worden is de PH-USI. Deze HOAC DV-20 Katana heeft sinds 2010 geen bewijs van luchtwaardigheid meer en is sinds 2013 uitgeschreven. Er zijn plannen om het toestel weer luchtwaardig te maken. Op dit moment staat de romp van de PH-USI nog verstoft en wel op zijn beurt te wachten.

PH-USI HOAC DV-20 Katana nu nog onder het stof

Geef een reactie