Militair

Heavy “Metal” boven Lelystad Airport

J-882 General Dynamics F-16B Fighting Falcon – KLu

Lelystad Airport, 22 januari 2021 – Zelden tot nooit te zien boven Lelystad Airport; een F-16! Vandaag maakte de J-882 General Dynamics F-16B Fighting Falcon van de Koninklijke Luchtmacht een fraaie low pass over baan 05. Dat werd toegestaan vanuit die richting in tegenstelling tot baan 23 die eigenlijk in gebruik was. Er was geen ander verkeer en kon de tweezits F-16 met een lekker vaartje over de baan scheren.

J-882 General Dynamics F-16B Fighting Falcon – KLu

Het callsign van de F-16B was “Metal01”. Direct na de pass boog het toestel linksaf richting Lelystad. De vlieger, die alleen in de tweezitter zat, woont daar en hij wilde kennelijk checken of alles thuis nog OK was. Daarna koerste de jager met een rechterbocht naar het noordoosten om vervolgens aan de einder te verdwijnen.
Deze Fighting Falcon hoort thuis in Brabant, getuige de rood-wit geblokte Brabantse band in de top van de staat. De F-16 had verder het embleem in de staart van het 312 Squadron van Volkel. Het motto van deze eenheid is ‘audax cum consilio’ (stoutmoedig en beleidvol). Tevens een mooie betiteling van de uitvoering van deze snelle passage over Lelystad Airport. 😉

J-882 General Dynamics F-16B Fighting Falcon – KLu

Al met al een lekkere krent in de luchtvaartpap! Voor ons de eerste keer dat we een F-16 hier zien passeren. F-35A next?!?

Een gedachte over “Heavy “Metal” boven Lelystad Airport

  1. Jaren geleden een F16 boven vliegveld Lelystad een haakse bocht zien maken. Helaas vanuit de auto, dus geen idee welke ‘t was. Weet ook niet meer wanneer.

Geef een reactie