Sportvliegtuigen

Work in progress bij de PH-FAR Mooney M20J-201

PH-FAR Mooney M20J-201 krijgt zijn registratie

Lelystad Airport, 20 januari 2021 – Bij Air Waterland was het vandaag tijd om de nieuwe registratie PH-FAR op de Mooney M20J-201 aan te brengen. Daar waren we getuige van.
De Mooney staat momenteel met zijn neus in de “partytent” in de Pionier Hangaar op Lelystad Airport. Deze witte tent is neergezet om de werktemperatuur wat aangenamer te maken voor de techneuten van Air Waterland. De buitenwanden en het dak van de hangaar zijn namelijk niet geïsoleerd en daardoor is de binnentemperatuur in de hal deze tijd van het jaar niet optimaal om lekker te kunnen werken. De tent lost dat probleem een beetje op.

De PH-FAR Mooney M20J-201 staat met zijn neus in de partytent

De registratie was inmiddels aan de rechterkant op de Mooney aangebracht. Nu was links aan de beurt. De sticker lag al klaar op het stabilo en de ondergrond was schoon en vetvrij gemaakt.

Links moest nog geplakt worden
Het stickervel met de registratie lag al klaar

Behoedzaam werden de letters op de juiste manier gepositioneerd en aangedrukt. Daarna kon voorzichtig de beschermfolie van de stickers verwijderd worden.

De registratie wordt zorgvuldig gepositioneerd
Voorzichtig wordt de beschermfolie verwijderd

Als laatste moesten nog wat bubbeltjes onder de stickers weggeföhnd worden. Hier en daar moest vervolgens een snede gemaakt worden bij de randen van paneeltjes.

Klaar om netjes afgewerkt te worden

Zoals te zien is zijn er mooie schuine letters gebruikt op het toestel. Dat was ook zo bij de voormalige Zwitserse registratie HB-DHS. Alleen toen waren de letter geheel uitgevuld op het beschikbare vlak. Nu zijn de letters minder breed waardoor aan weerskanten nog ruimte in het vlak tussen de striping over is. De registratie toont daardoor wat iel op het toestel naar onze smaak.

Hierna was de onderkant van de linkervleugel aan de beurt. Ook hier kwam de registratie PH-FAR op te staan.

De sticker voor onder de vleugel

Al eerder was het typeplaatje op de PH-FAR bevestigd. Daarmee is de fysieke identiteitswissel aan de buitenkant van het toestel gereed.

Het typeplaatje van de PH-FAR Mooney M20J-201 was vorige week al gemonteerd

In de staart is de Zwitserse vlag vervangen voor een Europese vlag. Je zou wellicht een rood-wit-blauwe vlag verwachten, maar omdat de eigenaar geen Nederlander is werd de voorkeur aan de blauwe vlag met de twaalf sterren gegeven.

Geef een reactie