Sportvliegtuigen

Tweede Extra van Leaseweb vliegt voor het eerst als PH-ZWZ

PH-ZWZ Extra EA 300/LT

Lelystad Airport, 22 januari 2021 – De tweede Extra EA 300/LT van Leaseweb maakte vandaag voor het eerst een vlucht onder zijn nieuwe registratie PH-ZWZ. Op 23 oktober 2020 was dit toestel als G-EXLT uit Groot-Brittannië overgevlogen. De dag voor Kerst (24 december2020) – en nog nét voor de Brexit – werd het kistje overgeschreven naar het Nederlandse luchtvaartuigenregister. Op dat moment werd de overschrijving nog gezien als een verhuizing binnen een EASA aangesloten EU-land, in plaats van een import zoals dat nu zou gelden. Bij de import van een toestel is meer papier- en regelwerk noodzakelijk.

Zo zag de G-EXLT (nu PH-ZWZ) Extra EA 300/LT er bij aankomst uit op 23 oktober 2020

De kleuren van het toestel waren bij aankomst blauw met rood. De eerste Extra van Leaseweb (PH-ZWS) is blauw met oranje, de huiskleuren van het bedrijf. Inmiddels zijn alle rode vlakken op de tweede Extra oranje geworden en is het kistje identiek aan de PH-ZWS. Of toch niet helemaal… de sloffen zijn nog blauw-rood. Op diverse plekken op het toestel is de naam of het logo van Leaseweb aangebracht, ook weer op dezelfde manier als bij de PH-ZWS.

De PH-ZWZ Extra EA 300/LT heeft nog blauw-rode sloffen
Het zusje is de PH-ZWS Extra EA-300/LT met blauw-oranje sloffen (13 mei 2016)

Aanvankelijk was het de bedoeling om met de PH-ZWZ naar Texel te vliegen. Het was alleen inmiddels al te laat in de middag om dat binnen de daglichtperiode te halen. Daarom werd gekozen voor een lokale vlucht. Via Bravo werd de CTR korte tijd verlaten. De PH-ZWZ vloog richting Urk om daarna zich te melden voor een Mike arrival.

PH-ZWZ Extra EA 300/LT

Om de vaardigheden in het landen met dit snelle staartwielkistje op peil te houden werden er nog twee touch and go’s gemaakt. Daarna maakte de PH-ZWZ een full stop en zocht in het laatste daglicht de hangaar bij Zeusch Aviation op het Charlie-platform weer op.

Geef een reactie