Bizjets

Eerste PH-geregistreerde Pilatus PC-24 privéjet landt in Nederland

PH-EBM Pilatus PC-24

Rotterdam – The Hague Airport, 25 januari 2021 – Vandaag landde de eerste Pilatus PC-24 privéjet met een PH-kenmerk in Nederland. Het betrof de PH-EBM met constructienummer 199. Dit toestel was rond 14:00u opgestegen bij de Pilatusfabriek in het Zwitserse Stans, niet ver van Luzern.

De PH-EBM Pilatus PC-24 rolt na aankomst uit vanaf baan 24

Medio oktober 2020 werd dit frame voor het eerst in de buitenlucht gezien. De eerste vlucht vond plaats op 2 november 2020. Tijdens de proefvluchten in Zwitserland had deze kist als tijdelijk kenmerk HB-VSP opgespeld gekregen. Dit exemplaar is inmiddels het 99e exemplaar van dit Zwitserse succesnummer dat van de band kwam rollen.
De PH-EBM vloog als eerste naar Rotterdam – The Hague om diverse formaliteiten te voldoen. Onder andere zal de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT) het toestel inspecteren. Over een paar dagen zal de kist vertrekken naar zijn nieuwe thuisbasis Antwerpen.

PH-EBM Pilatus PC-24

Dit type bizjet is in staat om op onverharde banen te starten en te landen. Dat maakt het bijvoorbeeld een uitermate geschikt toestel om mee op de koffie te gaan bij Ed en Mike de Bruijn op Texel. Ik weet bijna zeker dat de appeltaart dan voor rekening van de havenmeesters is! 🙂

PH-EBM Pilatus PC-24

In België zal de PH-EBM gevlogen worden door Flying Service, onderdeel van de Flyinggroup. Zij treden hierbij als houder van het toestel op. De eigenaar van het toestel is Ypsilon Aviation.

PH-EBM Pilatus PC-24

Geef een reactie