BizjetsBizpropsSportvliegtuigen

Leuke M-geregistreerde Gulf en Beech op Rotterdam – The Hague Airport

M-ABJL Gulfstream G650

Rotterdam – The Hague Airport, 25 januari 2021 – Een middagje op Rotterdam – The Hague Airport leverde een paar aardige kisten op. Daarbij waren twee fraaie Gulfstreams. De M-ABJL Gulfstream G650 was eerder in de morgen gearriveerd en vertrok in de middag weer. Het constructienummer van dit exemplaar is 6198 en het bouwjaar is 2016. Deze Gulfstream G650 was kennelijk niet zwaar beladen, na de start klom het toestel steil uit.

M-ABJL Gulfstream G650

Een tweede Gulfstream was de HB-JOE. Dit is een Gulfstream is een G550 met als bouwjaar 2008. Het constructienummer van deze kist is 5220. De HB-JOE was al even voor middernacht op 22 januari 2021 aangekomen. Kennelijk beviel het de kist hier want het vertrek stond pas voor 26 januari op de planning.

HB-JOE Gulfstream G550
HB-JOE Gulfstream G550

Net als de eerdergenoemde Gulfstream G650 was er ook nog een Beech B300 Super King Air 350 die geregistreerd is op het eiland Man. We hebben het dan over de M-LLMW. Deze turboprop stamt uit 2016 en heeft in de fabriek constructienummer FL-1080 meegekregen.

M-LLMW Beech B300 King Air 350i
M-LLMW Beech B300 King Air 350i

In de middag mocht de OO-XLS Cessna 560XL Citation XLS+ een poosje proefdraaien op het platform. Daarbij werd met ‘high power’ gedraaid. Het toestel van ASL Private Jet Service had kennelijk onderhoud gekregen.

OO-XLS Cessna 560XL Citation XLS+

Na de motortest kwam het toestel weer terug getaxied naar het Foxtrot-platform. Vanaf daar werd de bizjet met een trekker de hangaar ingereden.

OO-XLS Cessna 560XL Citation XLS+

Als je niet zo vaak op Rotterdam – The Hague komt, dan kan het voorkomen dat je ook nog niet alle Dassault Falcon 8X’en van Shell op de foto hebt. De VQ-BXG kwam binnen in een mooi zonnetje. Die hebben we vanaf nu dus maar mooi “in de tas”!

VQ-BXG Dassault Falcon 8X
VQ-BXG Dassault Falcon 8X

Van de lokaal gebaseerde sportkisten was voor ons de PH-AFR nog een “nieuw” exemplaar. Deze Reims/Cessna F177RG Cardinal RG vloog voorheen als G-BAJA. Sinds september 2019 draagt dit toestel een PH-registratie.

PH-AFR Reims/Cessna F177RG Cardinal RG

Geef een reactie