Sportvliegtuigen

Focus@: HB-MTC Extra EA-300/L

HB-MTC Extra EA-300/L

Registratie: HB-MTC
Type: Extra EA-300/L
Constructienummer: 1213
Bouwjaar: 2005
Eigenaar: Christoph Meyer
Locatie: Biel/Kappelen, 15 augustus 2009
Bijzonderheden: De HB-MTC stamt uit 2005 en is begonnen met de Duitse registratie D-EXCM. Uit die registratie is af te leiden dat het om een Extra gaat, veel aerobatic-toestellen ontworpen en gebouwd door de Duitser Walter Extra beginnen met “D-EX…”. De letters “CM” duiden op de toenmalige Zwitserse eigenaar, de aerobaticpiloot Christoph Meyer. De tweezits EA-300/L werd op 8 november 2005 ingeschreven als HB-MTC.

HB-MTC Extra EA-300/L

Gedurende bijna vijf jaar heeft deze kist in Zwitserland gevlogen met als thuisbasis Biel/Kappelen. Daar troffen wij het toestel op 15 augustus 2009 tijdens een “Flugtag” aldaar. Die dag werden diverse lokale vluchten met de HB-MTC gemakt.

HB-MTC Extra EA-300/L met de naam Çhristoph Meyer’ op de romp

De naam van de eigenaar staat onder de cockpitkap vermeld. Let ook even op de ballon met airventure.ch (Take-Off Balloon AG). De vlieger is namelijk ook ballonpiloot! Op de neus was een fraai stukje artwork gepaintbrushed.

Fraai paintbrush-werk op de neus van de HB-MTC Extra EA-300/L

Op 6 juli 2010 werd de HB-MTC uitgeschreven. Het toestel ging opmerkelijk genoeg naar Maleisië. En dan niet als burgertoestel, maar als militaire kist in het Kris Sakti display team van de Maleise luchtmacht. De registratie werd M001-01.

HB-MTC Extra EA-300/L

Inmiddels is het toestel in de Verenigde Staten terecht gekomen. Daar vliegt het nu sinds 1 mei 2019 in Saint Augustine in Florida. De registratie is nu N213EX. Dat cijfer is een afgeleide van het constructienummer 1213.

HB-MTC Extra EA-300/L
HB-MTC Extra EA-300/L

Geef een reactie