PH-DVK is de tweede Pilatus PC-24 in Nederland

De PH-DVK Pilatus PC-24 was kort te zien toen de deur bij Satys korte tijd open stond.

Lelystad Airport, 4 februari 2021 – Opnieuw is er een Pilatus PC-24 in Nederland bijgekomen, de PH-DVK. De tweede, nadat tien dagen geleden (op 25 januari 2021) de PH-EBM (c/n 199) als eerste Nederlands geregistreerde PC-24 op Rotterdam – The Hague Airport landde.

De PH-EBM Pilatus PC-24 arriveerde tien dagen geleden

De PH-DVK is geheel wit vanaf de fabriek in het Zwitserse Stans op 14 januari 2021 afgeleverd en overgevlogen naar de spuithal van Satys op Lelystad Airport. Feitelijk was dit toestel dus al eerder in ons land dan de PH-EBM, maar toen had het nog geen PH-registratie. Bij aflevering droeg het toestel nog de Zwitserse testregistratie HB-VSN. Het callsign waaronder de kist binnenkwam was toen “PCH197”. Dit is een gebruikelijk vluchtnummer voor de fabriekstoestellen van Pilatus en het cijfer is gelijk een verwijzing naar het constructienummer; 197.

Chic kleurenschema

Door de medewerkers van Satys is het toestel van een chic kleurenschema voorzien in de kleuren groen en goud. Die groene kleur is gelijk een verwijzing (British Racing Green) naar de voorliefde van de eigenaar voor (Britse) klassieke auto’s. Op Quotenet.nl is te lezen dat de eigenaar de succesvolle vastgoedondernemer David Hart is. Het toestel is gekocht samen met een vriend.

Vandaag ging korte tijd de hangaar van Satys open, zodat we deze fraaie privéjet even konden waarnemen. Het toestel is bijna klaar om in gebruik genomen te gaan worden. Het spuitwerk lijkt klaar. Zo te zien moesten alleen nog de rolroeren, hoogteroer en het richtingsroer teruggeplaatst worden. Deze waren verwijderd om het spuiten te vergemakkelijken.
Leuk detail bij het op kleur brengen van het toestel, ook de vleugels zijn groen gespoten. Je ziet niet vaak dat bij bizjets ook de vleugels betrokken worden in het kleurenschema.
Als de kist helemaal klaar is zal de PH-DVK gestationeerd worden op Rotterdam – The Hague Airport.

 

Geef een reactie