Sportvliegtuigen

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél terug uit quarantaine

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél arriveert terug uit Italië

Lelystad Airport, 4 februari 2021 – De PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél verbleef de afgelopen maanden in quarantaine op de verpleegafdeling van Blackshape Aircraft in het Italiaanse Monopoli. Een behandeling aldaar was nodig nadat op 18 juni 2020 het toestel beschadigd was geraakt op Lelystad Airport.

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél

Na de landing, tijdens het afdraaien van de baan, klapte in juni 2020 het hoofdlandingsgestel van de Blackshape in. Het toestel liep schade op aan de flaps en landingsgestelmechanismen. Beide inzittenden bleven daarbij indertijd gelukkig ongedeerd.

Zo zag de PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél er eerst uit (7 mei 2020)

De PH-TRZ was eerder dat jaar in maart ingeschreven, samen met de PH-TRC. Beide Blackshape BK160 Gabriéls van Zelf Vliegen zijn aangeschaft voor de vliegopleiding van Transaviapiloten. Van de PH-TRZ heeft men tot nu toe dus nog maar kort gebruik kunnen maken. Inmiddels is de patiënt geheel hersteld en uit de ziekenboeg ontslagen.

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél

Zoek de verschillen

Bij terugkomst vandaag op Lelystad Airport was te zien dat er een aantal zaken aan het toestel vernieuwd zijn. Zo is er een nieuwe canopy gemonteerd. Dat is te zien omdat de groene kleur op de rand daarvan ontbreekt. Het leek overigens of een stukje van een isolatie rubber van de cockpitkap loshing.

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél nu zonder groene rand om de canopy
PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél hier nog met groene rand om de canopy (7 mei 2020)

Aan de achterkant van het toestel is een deel vernieuwd. Hier ontbreekt de groene wrapfolie op de romp onder het richtingsroer. Uiteraard is de schade aan onderstel en flaps ook hersteld.

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél met een wit puntje aan de staart
PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél had oorspronkelijk een doorlopend groen vlak op de staart (7 mei 2020)

De PH-TRZ werd door een vlieger van de fabriek overgevlogen. Het laatste deel vanuit Bolzano werd in 3:20u afgelegd. Vanaf nu heeft Zelf Vliegen weer twee Gabriéls in de hangaar staan.

PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél is weer thuis

Geef een reactie