AirShowMilitair

US Air Force flyover ter ondersteuning van de 55e Super Bowl in Tampa

Gelegenheidsformatie van een B-1, B-2 en B-52 (Oshkosh, 29 juli 2017)

Arlington (Virginia), 25 januari 2021 – Drie verschillende bommenwerpers van het US Air Force Global Strike Command (AFGSC) zullen een flyover uitvoeren tijdens het Amerikaanse volkslied voorafgaand aan de 55e Super Bowl op zondagavond 7 februari 2021. Deze flyover wordt uitgevoerd boven het Raymond James Stadium in Tampa (Florida). De finale gaat tussen de Kansas City Chiefs en de Tampa Bay Buccaneers. De aftrap is om 18:30u lokale tijd, dat is zes uur later dan bij ons vanwege het tijdverschil.

De gelegenheidsformatie zal bestaan uit:

  • B-1B Lancer van Ellsworth Air Force Base (South Dakota)
  • B-2 Spirit van Whiteman Air Force Base (Missouri)
  • B-52 Stratofortress van Minot Air Force Base (North Dakota)

De vliegtuigen stijgen voor de “Super Bowl LV” flyover op vanaf hun respectieve bases, voegen zich bij elkaar voor de flyover en keren na het evenement huiswaarts. Hiermee wil de AFGSC de flexibiliteit van de bommenwerpers demonstreren en hun vermogen om overal ter wereld te worden ingezet vanaf het vasteland van de Verenigde Staten.

De U.S. Air Force voert bijna 1.000 flyovers per jaar uit, die dienen als een manier om de capaciteiten van haar vliegtuigen te demonstreren en tegelijkertijd patriottisme en toekomstige generaties van luchtvaartenthousiasten te inspireren. Deze vluchten worden uitgevoerd zonder extra kosten voor de Amerikaanse belastingbetaler en dienen als “time-over-target” training voor de bemanning en het grondpersoneel.

Tijdens de EAA AirVenture van 2017 op Oshkosh (Wisconsin) zagen we ook een soortgelijke gelegenheidsformatie. Een imposant gezicht om deze drie verschillende vliegtuigtypes naast elkaar te zien vliegen.

Geef een reactie