De groeten vanuit het Luchtvaartstation Delfzijl

De briefkaart met “Groeten uit Delfzijl”

In onze collectie hebben we een opmerkelijke briefkaart. Op de voorzijde staat een afbeelding van het Luchtvaartstation Delfzijl. De kaart dateert uit de periode rond 1910. In die tijd had de Zeppelin nog een positief imago en leek er voor de luchtschepen een rooskleurige toekomst in het verschiet te liggen.

Van die toekomst hoopte men in het in noordelijk gelegen Delfzijl een graantje mee te pikken door het realiseren van een luchtvaartstation voor Zeppelins. Het is evenwel bij een plan gebleven. Het afmeerpunt voor de luchtschepen is nimmer gerealiseerd.

De stijl van het beoogde bouwwerk is neogotisch. Een stijl die in de negentiende eeuw populair was. Al met al een leuk plaatje met een optimistisch karakter maar wel wat overmoedig zo is inmiddels gebleken.

De achterkant van de ongebruikte briefkaart

Geef een reactie