Dutch Thunder Yaks oefenen

Dutch Thunder Yaks tijdens de formatiestart

Lelystad, 20 februari 2021 – Het formatieteam Dutch Thunder Yaks vliegt met de Yakovlev Yak-52. En hoewel het komende showseizoen – optimistisch gesproken – er magertjes uitziet oefent dit team wel gewoon hun vaardigheden in het formatievliegen.
Vandaag werd met drie Yak-52’s gevlogen. Twee van deze toestellen stonden al op Lelystad Airport en de derde, de PH-KWI, was overgevlogen vanaf Teuge.

Strak achterelkaar werd naar de kop van baan 23 getaxied. Na een luide run-up reden de drie toestellen de baan op voor een formatie start. Sinds de startbaan op Lelystad Airport 45 meter breed is kan dit probleemloos.

Dutch Thunder Yaks taxiën uit naar baan 23
Dutch Thunder Yaks

Via een linkerbocht werd koers gezet naar het noorden en ging men oefenen boven het Ketelmeer. Toen de Yaks klaar waren meldde men zich voor een Mike-arrival. Terwijl de toestellen naar het veld vlogen werd verzocht voor een low approach om daarna te landen. Dit werd toegestaan door de verkeersleiding.

Met een linkerbocht vliegen de Dutch Thunder Yaks richting het Ketelmeer
De Dutch Thunder Yaks op short final voor een low approach

Na de landing werd getankt en later in de middag werd een tweede “missie” gevlogen. Zo heeft dit formatieteam weer even goed aan hun vaardigheden en routine kunnen werken.

Dutch Thunder Yaks
Dutch Thunder Yaks

Geef een reactie