Sportvliegtuigen

LN-ATU Cessna 182P Skylane eindelijk voor de lens

LN-ATU Cessna 182P Skylane

Lelystad Airport, 20 februari 2021 – Het heeft even geduurd, maar we hebben eindelijk de LN-ATU op de foto weten te zetten. Dit Noorse toestel is al op 19 september 2020 aangekomen op Lelystad Airport en sindsdien vindt het toestel onderdak in één van de hangars aan het C1-platform.

LN-ATU Cessna 182P Skylane

De Skylane vliegt niet zo vaak en als de kist dan vloog, dan waren wij er tot nu toe niet. Daar is nu – na vijf maanden en één dag – verandering in gekomen! 😉

LN-ATU Cessna 182P Skylane

De LN-ATU is gebouwd in 1973. Via de Cessna-dealer op de luchthaven van Brussel kwam het toestel als N21131 naar Europa. Op 25 juni 1973 werd deze kist in Groot-Brittannië ingeschreven als G-BBBS. Dat kenmerk werd op 10 maart 1981 gewijzigd in G-BIRS. Kennelijk beviel die registratie ook niet want op 8 januari 2003 werden opnieuw plakletters voor deze kist besteld en werd het de G-IATU. Sinds 25 januari 2010 is het toestel in Noorwegen ingeschreven. Daarbij bleven de laatste drie letters van de oude registratie behouden en werd de Cessna als LN-ATU ingeschreven.

LN-ATU Cessna 182P Skylane

De LN-ATU is momenteel één van de twee Noors geregistreerde vliegtuigen op Lelystad Airport. De andere is de LN-TFS in de Pionier Hangaar. Een derde Noor, de LN-ELG Cirrus SR22, is aan het eind van 2020 naar Rotterdam – The Hague vertrokken en vindt daar nu onderdak.

Geef een reactie