P4-VIP Gulfstream GV arriveert bij spuithal Satys op Lelystad Airport

P4-VIP Gulfstream GV

Lelystad Airport, 2 maart 2021 – Tegen het einde van de middag landde er een prachtige bizjet op Lelystad Airport. Het ging om de Arubaans geregistreerde P4-VIP. Dit is een Gulfstream GV uit 2002 met constructienummer 669. Het toestel arriveerde na een vlucht van één uur vanuit het Britse Farnborough (EGLF).

P4-VIP Gulfstream GV op short final
Touchdown

Het toestel is sinds september 2020 geregistreerd en in onderhoud geweest bij het Gulfstream Service Centre op London Luton. In de tussentijd was de P4-VIP naar Farnborough overgevlogen.

P4-VIP Gulfstream GV met de straalomkeerders geactiveerd om te remmen

Deze kist heeft al diverse registraties gehad: 3C-LLX, VP-CES, N1UB, N544KK, N144KK en als eerste N569GA. Wie de huidige eigenaar is hebben we op dit moment nog niet kunnen achterhalen.

P4-VIP Gulfstream GV
P4-VIP Gulfstream GV
P4-VIP Gulfstream GV voor de toren van Lelystad Airport

Het toestel heeft als overblijfsel van één van zijn vorige eigenaren nog een ster op de winglets overgehouden. Verder is het toestel nog in zijn oorspronkelijke kleuren waarmee het de fabriek in 2002 heeft verlaten. Wel heeft er ten tijde van de registratie VP-CES en 3C-LLX een fraaie bloem in de staart gestaan. Die is inmiddels verwijderd.

P4-VIP Gulfstream GV heeft een ster op zijn winglets staan
P4-VIP Gulfstream GV

De Gulfstream werd enthousiast ontvangen bij de vliegtuigspuiterij van Satys. De hal stond al een paar dagen leeg en men kan er daardoor meteen mee aan de slag. Daarom werd het toestel na aankomst direct in de spuithal gereden. Dat had nog wat voeten in aarde. De trekstang van de Gulfstream is een bouwpakketje dat achter in de staart opgeborgen zit. Er moest even gepuzzeld worden alvorens de stang gebruiksklaar in elkaar zat. En hoewel het veld deze dag nog om 17:00u gesloten was bleef Operations even wachten zodat zij de vliegtuigtrekker met de P4-VIP konden begleiden van het Delta platform naar de spuithal.

De montage van de trekstang bleek een aardig klusje! Aan het eind van de montage waren er nog een paar onderdelen over…
De vliegtuigtrekker is aangekoppeld
De P4-VIP Gulfstream GV komt aan bij de spuithal van Satys

Benieuwd met welk kleurenschema de Gulfstream over een paar weken naar buiten komt. Als wij het voor het zeggen hadden zou dat wat spectaculairder mogen dan het huidige kleurenschema.

Langzaam wordt de P4-VIP Gulfstream GV naar binnen gereden

2 gedachten over “P4-VIP Gulfstream GV arriveert bij spuithal Satys op Lelystad Airport

Geef een reactie