AlgemeenMuseum

Tweede start-/landingsbaan op Lelystad Airport een feit

Baan 05R-23L

Lelystad Airport, 5 maart 2021 – Nee, u heeft niets gemist in de plannen of inspraak- en bezwaarmogelijkheden, maar er is toch een tweede start-/landingsbaan gerealiseerd op Lelystad Airport! Het gaat om een parallelle baan, dus ook met de aanduiding 05-23. Deze baan ligt sinds kort iets ten zuidoosten van de bekende landingsbaan. En omdat deze baan dezelfde aanduiding heeft als de hoofdbaan wordt deze nieuwe baan aangeduid als 05R en 23L. Of de oorspronkelijke baan dan 05L en 23R gaat worden… we betwijfelen het.

We schatten in dat de nieuwe baan niet erg veel voor luchtvaartverkeer gebruikt zal worden. Het gaat hier namelijk om de nieuw geasfalteerde entree van het luchtvaartmuseum Aviodrome.

Baan 05R-23L als entree voor het luchtvaartmuseum Aviodrome

Bij het museum is de afgelopen tijd het pad naar de hoofdingang vernieuwd en men heeft er gelijk belijning op geschilderd, als ware het een echte landingsbaan. Een en ander is zeer realistisch en compleet uitgevoerd. Als baanverlichting is aan weerszijden knipperende blauwe taxibaanverlichting aanwezig.

Baan 05R-23L met baanverlichting

Al met al een leuke upgrade van de entree van het museum. Hopelijk worden de lockdownbeperkingen spoedig opgegeven zodat het museum haar poorten weer kan openen en het publiek over de “startbaan” als grijze in plaats van rode loper het museum kan betreden.

Geen rode maar een grijze loper naar het museum

2 gedachten over “Tweede start-/landingsbaan op Lelystad Airport een feit

Geef een reactie