Dubbeldikke dosis duo’s

PH-RLD SAAB 91D Safir

Lelystad Airport, 5 maart 2021 – Opvallend, er waren deze dag een aantal duo’s op Lelystad Airport te zien. Vliegtuigen van gelijke types in gelijke kleurenschema’s. Dit kregen we voor de lens;

PH-RLA/PH-RLD

Als eerste noemen we de PH-RLA en PH-RLD. Deze beide SAAB 91D Safirs vliegen in de kleuren van de voormalige Rijksluchtvaartschool. De PH-RLA verblijft al langer op Lelystad Airport, de PH-RLD vindt sinds vorig jaar onderdak in de polder. Beide toestellen vertrokken voor een vlucht naar Midden-Zeeland.

PH-RLA SAAB 91D Safir

PH-TRC/PH-TRZ

Het tweede duo dat we noemen zijn de twee wit-groene Blackshape BK160 Gabriéls van Zelf Vliegen. Vanwege een eerdere blessure aan het voetenwerk van de PH-TRZ heeft dit tweetal nog niet zo vaak gelijktijdig gevlogen. Nu zijn beide toestellen weer inzetbaar en vlogen ze beiden deze dag.

PH-TRC Blackshape BK160 Gabriél
PH-TRZ Blackshape BK160 Gabriél

PH-AIS/PH-NIS

Sinds afgelopen woensdag mogen vliegscholen weer lesvluchten uitvoeren. Bij de AIS Flight Academy werden dan ook gelijk deze week de nodige lesvluchten met de TB-9’s ingepland. Bij dit duo smokkelen we een beetje wat er vlogen zelfs wel meer dan twee SOCATA’s in de huiskleuren van AIS. We houden het bij deze twee.

PH-AIS SOCATA TB-9 Tampico
PH-NIS SOCATA TB-9 Tampico

PH-HCC/PH-HCF

Niet alleen de vliegopleidingen met vleugelvliegtuigen zijn weer van start gegaan. Ook de helikopteropleidingen vinden weer plaats. Dat betekent dat de Guimbal Cabri G2’s van HeliCentre er deze dag weer lustig op los vlogen. We zagen de PH-HCC en PH-HCF.

PH-HCC Guimbal Cabri G2
PH-HCF Guimbal Cabri G2

PH-DRT/PH-VFD

Bij de Vliegclub Flevo werd eveneens goed gevlogen. Alle actieve toestellen zijn tegenwoordig in de huiskleuren gestoken. We zagen de PH-DRT en de PH-VFD.

PH-DRT Piper PA-28-181 Archer II
PH-VFD Piper PA-28-161 Warrior II

Je gaat het pas zien als je het door hebt

Eigenlijk viel ons pas tijdens de nabewerking van de foto’s op dat er een aantal duo’s tussen zaten. Om met de wijze woorden van Johan Cruijff te spreken: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”. En als we het eerder door hadden gehad, dan waren er nog wel meer tweetallen te fotograferen geweest…

Een gedachte over “Dubbeldikke dosis duo’s

  1. Leuk verslag, de beide Safir’s heb ik op EHMZ gefotografeerd en de D moest hier blijven volgens mij met een elektronische storing!!

Geef een reactie