Slapen in the backseat of toch…?!

86-0046 General Dynamics F-16D Fighting Falcon – USAF

Nellis, 14 maart 2018 – Tijdens de Red Flag oefeningen bij Nellis in de Amerikaanse staat Nevada zagen we in maart 2018 deze F-16D van de Vermont Air National Guard binnekomen na een missie. De tweezitter had een passagier in de backseat die er niet helemaal actief bijzat. Zat hij nou te slapen… of was hij simpelweg buiten bewustzijn geraakt tijdens de vlucht? We denken het laatste. Een tukkie doen achterin een F-16 lijkt ons niet erg makkelijk en zelfs oncomfortabel. Deze persoon staat even “uit”.

De backseater staat even “uit”

Tijdens de landing van de 86-0046 hebben we een aantal foto’s gemaakt. Op geen van de foto’s lijkt de backseater te bewegen. Wij houden het erop dat de vlucht iets te enerverend is geweest. Overigens schatten wij in dat we zelf bij een dergelijke ervaring de eerste keer ook zo aan de grond komen! 🙂

86-0046 General Dynamics F-16D Fighting Falcon – USAF
Weinig beweging achterin…

We waren de foto’s van deze leuke trip van 4Aviation in maart 2018 aan het nabewerken. Ja, we weten het, daar liggen we een beetje mee achter op schema (exact drie jaar vandaag…). Toch grappig om naderhand zo’n ontdekkinkje te doen. Hopelijk kan het leidend voorwerp in dit artikeltje er inmiddels ook alweer om lachen.
Bij het doorlopen van de foto’s begint het overigens wel weer te kriebelen om, als het kan, weer op pad te gaan met 4Aviation. Die club weet leuke reizen te organiseren als het om luchtvaart gaat!

Een gedachte over “Slapen in the backseat of toch…?!

  1. When you have a private pilot, you can relax and come well rested to your destination. 😉
    I hope the trainee doesn’t have flown the shit out of his instructor. 🙂

Geef een reactie