OO-WEG Bombardier Challenger 350 van Luxaviation Belgium bezoekt Lelystad Airport

OO-WEG Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350

Lelystad Airport, 17 maart 2021 – Een leuke zakelijke bezoeker. Zo mogen we de OO-WEG best noemen. Deze Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350 bezocht Lelystad Airport na een vlucht vanaf het Belgische Kortrijk-Wevelgem (EBKT). Dat was maar iets meer dan een half uurtje vliegen.
Het toestel arriveerde In de tweede helft van de ochtend en vertrok aan het einde van de middag weer huiswaarts. De OO-WEG vloog onder het callsign AAB354. Dat is een vluchtnummer van Luxaviation Belgium. De letters “AAB” staat in dat geval voor Abelag Aviation Belgium, zo heette de onderneming tot 2016. Luxaviation Belgium heeft vestigingen op de nationale luchthaven van Brussel en op Kortrijk-Wevelgem.
Luxaviation is een verzameling wereldwijd verspreide bedrijven op gebied van zakelijke luchtvaart. De onderneming is onderdeel van de China Minsheng Investment Group. Dat verklaart de letters CMI in het logo van Luxaviation.

De toren van Lelystad Airport weerspiegelt in de OO-WEG

De OO-WEG is een mid-size bizjet en kan negen passagiers vervoeren. Het toestel stamt uit 2018, heeft constructienummer 20763 en is op 19 november 2018 afgeleverd aan Luxaviation Belgium. Het toestel werd daarmee de eerste Challenger 350 in België. Het toestel is een bizjet met een flinke actieradius. Het toestel kan 3.200 NM (5.926 km) vliegen. Brussel – Dubai is dan bijvoorbeeld een afstand die in één keer door de OO-WEG kan worden afgelegd.

OO-WEG Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350

Deze Challenger 350 is gestoken in een fraai grijs/zwart kleurenschema. Mooier dan de doorsnee “wit-met-een-streepje-bizjet”. Alleen bij grijs weer wordt het plaatje wel een beetje zwart-wit.

OO-WEG Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350

Bij vertrek was baan 05 in gebruik. De Challenger nam het ervan en taxiede helemaal naar entrypoint S7 om de volle 2.700 meter van de startbaan te kunnen benutten. Lang niet nodig en dus zat het toestel aan het einde van de baan al in de laaghangende bewolking.

“Gear up!” met de OO-WEG Bombardier BD-100-1A10 Challenger 350

Geef een reactie