Algemeen

Boekbespreking: ‘Ik ken de vliegtuigen’

Mijn eerste luchtvaartboek; ‘Ik ken de vliegtuigen’

Almere, 23 maart 2021 – Bij het opruimen van de zolder kwam ik iets dierbaars tegen. Mijn eerste luchtvaartboek! Inmiddels staat de boekenkast vol met talloze naslagwerken over alles wat met luchtvaart te maken heeft, maar deze was even uit het oog verloren geraakt. Tot vandaag!

Blij mee

Ik kan me dit boek nog goed herinneren. Ik was er zeer verguld mee in die tijd (en eigenlijk nog wel… 😉 ). Het boek stamt uit 1971 en ik was toen vier of vijf jaar oud. Grappig om te realiseren dat een halve eeuw geleden bij mij de interesse voor vliegtuigen al aanwezig was.
Het is een prentenboek waarin door middel van twee simpele verhaaltjes over een sportvliegtuig en een raket met veel gekleurde illustraties uitleg over de luchtvaart wordt gegeven. Het boek wordt geclassificeerd als kijkboek voor achtjarigen. Ik was mijn tijd dus vooruit! Toen al! 🙂

Vliegtuigtypes

Wat me heden ten dage aan dit boekje opvalt is dat er op sommige plekken over de juiste type vliegtuigen gesproken wordt bij de afbeeldingen. Zo komen de Sikorsky S.55 helikopter voorbij, de Caravelle en de V2-raket uit de Tweede Wereldoorlog.

Twee pagina’s uit het boek ‘Ik ken de vliegtuigen’

Voor wie het boek zelf wil opsporen: Ik ken de vliegtuigen door Alain Grée. In 1971 uitgegeven door Librairie Hachette. De Nederlandse bewerking is van J. Peels en het boekje is uitgegeven door de Zuid-Nederlandse Uitgeverij uit Antwerpen en de Centrale Uitgeverij uit Harderwijk. Het International Standard Book Number van dit boek is: ISBN 90 243 0748 1.

Geef een reactie