Cessna 172 PH-SIR ziet er op zijn “Paasbest” uit tegenwoordig

PH-SIR Reims/Cessna F172M Skyhawk II

Teuge, 31 maart 2021 – De PH-SIR Reims/Cessna F172M Skyhawk was geruime tijd actief in Portugal. Tot eind februari van dit jaar. Toen verscheen dit kistje, wat doorgaans op Lelystad gehuisvest was, terug in de Flevopolder.

PH-SIR Reims/Cessna F172M Skyhawk II

Dit toestel vloog de laatste jaren in een maagdelijk wit uiterlijk. Geen kraak of smaak was eraan te beleven.

De laatste jaren was de PH-SIR Reims/Cessna F172M Skyhawk II geheel wit (Lelystad, 28 september 2018)

Dat witte uiterlijk had dit kistje overgehouden nadat het op 19 juli 2014 tijdens de landing op Lelystad Airport beschadigd raakte aan zijn propeller en neuswiel. Na de reparatie was het blauw/witte kleurenschema verdwenen en vloog het toestel geheel wit rond.

Vroeger had de PH-SIR een lichtblauw uiterlijk (Lelystad, 29 maart 2014)
Op 19 juli 2014 raakten de prop en het neuswiel beschadigd tijden de landing op Lelystad

Sinds maart 2021 verblijft de PH-SIR op Teuge. Daar vindt het kistje onderdak in de hangaar bij Van de Bunte Aviation. En wat schets onze verbazing, zo tegen de Paasdagen heeft het toestel een Paas-geel/grijze striping gekregen. De PH-SIR zier er dan ook tegenwoordig op zijn “Paasbest” uit. Je zou gewoonweg “meneer” tegen het toestel gaan zeggen, of “sir” zoals de Britten doen. Nou komt de registratie pas echt goed tot zijn recht! 🙂

PH-SIR Reims/Cessna F172M Skyhawk II

De PH-TGV, die eveneens bij Van de Bunte vliegt, heeft duidelijk model gestaan voor de nieuwe outfit. Beide kistjes hebben nu hetzelfde uiterlijk. Overigens staan beide Cessna’s niet op naam van Van de Bunte Aviation, maar hebben beide een andere eigenaar.

De PH-TGV Reims/Cessna F172N Skyhawk II heeft model gestaan voor de PH-SIR

Geef een reactie