“Smoke on!” voor de PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub

PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub

Teuge, 31 maart 2021 – De gele Piper Super Cub PH-ZVC uit de stal van Van de Bunte Aviation op Teuge was al een veelzijdig werkpaardje. Lesvluchten, verhuur, reclameslepen of zweefvliegtuigen omhoog helpen, kan allemaal. Maar sinds vandaag kan dit kistje nog een leuk trucje! Het trekken van een rookspoortje!

PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub op weg naar de baan om de rookinstallatie te testen

In een mooi voorjaarszonnetje taxiede het toestel onopvallend uit. Eenmaal op de baan en met het gas erop ging was er weinig onopvallends meer aan bij deze Super Cub. Als een volleerd demotoestel startte de PH-ZVC met een spoor van witte rook achter zich aan. De nieuw aangebrachte installatie hiervoor deed het naar behoren zo te zien!

PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub
PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub

Benieuwd wanneer we deze functionaliteit in de toekomst toegepast zien. Een reclametekst met rook slepen lijkt ons geen verrijking van de leesbaarheid. Ook een gesleept zweefvliegtuig in de rook zetten verhoogt de feestvreugde niet. Maar in alle andere gevallen is het zeker vermakelijk; “SMOKE ON!”

PH-ZVC Piper PA-18-150 Super Cub

Geef een reactie