Koningsdag op Lelystad Airport met de driekleur in top bij een fonkelnieuwe Diamond DA 40NG Diamond Star

PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star met de Nederlandse driekleur in top

Lelystad Airport, 27 april 2021 – Vanaf Wiener Neustadt Ost (LOAN) in Oostenrijk was even na het middaguur de fabrieksnieuwe PH-HLC vertrokken. Op Wiener Neustadt is de Europese fabriek van Diamond Aircraft gevestigd. Deze Diamond DA 40NG Diamond Star is via de Nederlandse Diamond-dealer Wings over Holland geleverd aan een Nederlandse klant.

PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

Dit toestel met constructienummer 40.N539 werd op 13 april 2021 ingeschreven door ILT in het luchtvaartuigenregister. Maandag 26 april is de nieuwe eigenaar met een afvaardiging van Wings over Holland met de PH-VCC Diamond DA 62 naar Oostenrijk gevlogen om het toestel in ontvangst te nemen. Gelijk werd er maandag 26 april een lokale proefvlucht van 50 minuten gemaakt.

Het typeplaatje van de PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

De vlucht naar Nederland verliep via een tussenstop op Coburg (EDQC). Even na 17:00u meldde het toestel zich bij Bravo om via de – niet standaard – route langs Yankee te landen op baan 05.

PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

Bij aankomst was te zien dat de Diamond Star nog maagdelijk wit is. Er komt naderhand nog striping op. De enige kleur die we op het toestel konden waarnemen was de Nederlandse driekleur in de staart. Een verfraaiing van het toestel die op Koningsdag zeker niet misstaat!

PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

De PH-HLC zal binnenkort naar Rotterdam – The Hague vliegen. Dit wordt de nieuwe thuisbasis van het toestel.

PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

Voor vandaag werd de PH-HLC na de landing in de hangaar bij Wings over Holland ondergebracht. Daarna kon de trotse vlieger zijn eerste uren in het logboek van het toestel schrijven.

De PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star werd na aankomst bij Wings over Holland binnen gezet
De digitale cockpit van de PH-HLC Diamond DA 40NG Diamond Star

Geef een reactie