Sportvliegtuigen

T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI is de nieuwe ster aan het firmament op De Kooy

T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI op bezoek bij Dynamic Aviation

Lelystad Airport, 6 mei 2021 – Een leuke bezoeker vanuit Den Helder vandaag in de Flevopolder! Op maandag 12 april 2021 was de fabrieksnieuwe Tecnam P2010 Mk.II TDI met de registratie T7-STER op Vliegveld De Kooy bij Den Helder afgeleverd. Dit toestel draagt een registratie uit het ministaatje San Marino. Opvallend daarbij is dat er geen drie maar vier letters na het landenteken zijn aangebracht. Deze wijze van registreren wordt sinds kort in San Marino toegepast. Vooral bij veel bizjets is de T7-registratie populair.

Deze Tecnam is van de tweede generatie P2010 “Ptwentyten’ vierzitters, een Mk.II zogezegd. Ook is dit een luxe uitvoering, op de neus is te zien dat het om de premium edition gaat. Het luxe pakket bestaat uit lederen stoelen waarvan de voorste twee elektrisch verstelbaar zijn, een matgrijze interieurafwerking en een chroom-metallic badge op de neus.

De T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI is in de premium edition uitgevoerd

De P2010 kenmerkt zich door twee deuren voor en rechts een extra deur voor de passagiers achterin. Ook rechts bevindt zich het deurtje voor het bagagecompartiment.

Aan de rechterkant heeft de T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI twee deuren

De cockpit is voorzien van twee grote Garmin Nxi IFR schermen met een geïntegreerde Garmin GFC700 autopilot. Een compleet digitale cockpit zoals te zien is hieronder.

De cockpit van de T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI met de grote Garmin beeldschermen

De vernieuwde Mk.II van de Tecnam P2010 is leverbaar met twee AvGas motoren (180 en 215 pk) en er is één dieselvariant beschikbaar. De T7-STER is een dieseltje. Op de neus is een Continental Aero Cd-170 motor van 170 pk (125 kW) gemonteerd en die loopt op JetA1 brandstof. Dit is pas het vierde exemplaar in de dieseluitvoering die de fabriek heeft gebouwd. Het constructienummer is 125.

Het typeplaatje van de T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI

Via de site van Tecnam kun je mooi de kleuren voor je toestel kiezen zoals je dat wenst. We hebben de T7-STER even “nagemaakt” en dat leert ons dat gekozen is voor Special Paint nummer 3 in de kleur Cobalt Blue. De striping is Metallic Gold en Peacock Blue. Bij de configurator kun je ook een registratie intoetsen. Daarbij is Tecnam nog niet bedacht op de registraties van San Marino met één lettertje extra. We hebben het streepje daarom maar even weggelaten… 😉

De kleuren van de T7-STER via de configurator op de website van Tecnam

Het toestel heeft na aflevering nog niet veel gevlogen. Vandaag meldde de T7-STER zich voor het eerst op Lelystad Airport. Er werd een bezoek gebracht aan Dynamic Aviation voor een korte technische inspectie. Die duurde niet lang, wat wil je ook met een nagelnieuw toestel! Kort daarop vertrok de Tecnam weer huiswaarts naar de kop van Noord-Holland.

De T7-STER Tecnam P2010 Mk.II TDI tijdens zijn inspectiebeurtje

Geef een reactie