Sportvliegtuigen

PH-EFA Reims/Cessna F172M Skyhawk nieuw in Nederland

PH-EFA Reims/Cessna F172M Skyhawk wordt gereed gemaakt bij Wings over Holland

Lelystad Airport, 11 mei 2021 – Bij Wings over Holland wordt de inschrijving in het Nederlands luchtvaartuigenregister verzorgd van een voormalige Deense Reims/Cessna F172M Skyhawk uit 1974. De nieuwe registratie is al op de kist aangebracht, dat wordt de PH-EFA. En het was hiervoor de OY-BFP.

Deze Cessna hoort tegenwoordig thuis op Breda/Seppe en staat al een aantal dagen in de werkplaats van Wings op Lelystad Airport. Naast een nieuw kenmerk krijgt dit toestel ook wat nieuwe instrumenten. Het instrumentenpaneel is daarvoor al helemaal leeg gehaald.

De cockpit van de PH-EFA Reims/Cessna F172M Skyhawk is momenteel helemaal leeg
Een deel van de verwijderde instrumenten

De OY-BFP is fabrieksnieuw op 6 mei 1974 in Denemarken ingeschreven. Deze Skyhawk is gebouwd bij Reims in Frankrijk en heeft constructienummer F17201104. Het toestel heeft in de loop der jaren diverse Deense eigenaren gekend. Het laatst stond de OY-BFP op Roskide. Onlangs werd de Cessna te koop aangeboden. Op dat moment stonden er 7.768 uren in de logboeken. Dit kistje is uitgerust met long range tanks van 44 US Gallon (166 liter), goed voor zo’n zes uur endurance.

OY-BFP Reims/Cessna F172M Skyhawk (Breda/Seppe, 3 april 2021)

Begin april 2021 zagen we de OY-BFP al actief op Breda/Seppe. Het toestel is dus al voor die tijd afgeleverd aan de nieuwe Nederlandse eigenaar. Na er een tijdje mee gevlogen te hebben wordt de naturalisatie naar het Nederlanderschap voor deze Cessna nu voltrokken.

De OY-BFP Reims/Cessna F172M Skyhawk kort na aankomst bij Wings over Holland (27 april 2021)

Geef een reactie