Helikopters

Haai aan de haak geslagen!

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Budel, 4 juni 2021 – Op Kempen Airport bij Budel troffen we deze middag de Franse helikopter F-HJSC aan. Dit is een Airbus Helicopters H125 uit 2019 met constructienummer 8755. Sinds 30 juli 2019 staat deze helikopter in Frankrijk ingeschreven, aanvankelijk op naam van Société Lei Moa.

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Op 17 december 2020 is de F-HJSC naar Nederland overgevlogen. Het toestel is geland op Maastricht-Aachen Airport (EHBK) om daar als VIP-helikopter dienst te gaan doen voor HeliAir.

F-HJSC Airbus Helicopters H125 vliegt voor HeliAir

De vloot van HeliAir bestaat uit diverse helikopters met diverse eigenaren. Per 28 januari 2021 staat dit toestel op naam van HULK Helicopter Services gevestigd op Maastricht-Aachen Airport.

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Haai

Bij aankomst in ons land had de F-HJSC nog een beschaafd grijs kleurenschema. Die kleuren heeft het toestel nu ook nog wel, alleen is het uiterlijk sinds april verfraaid met een vervaarlijke haaienbek. Die staat het toestel erg leuk moeten we zeggen! De H125 heeft zo echt wel iets weg van een imposante haai.

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Naar verluid is het de bedoeling dat de F-HJSC een Nederlandse registratie krijgt. Die wordt dan PH-AAI. Erg toepasselijk!

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Humor

Gevoel voor humor is deze helikopteroperator overigens niet vreemd. Een groene Aérospatiale AS 355N Ecureuil 2 heeft als bijnaam de “Hulk” en heeft de registratie PH-ULK. Na de “Hulk” dus straks ook een “haai” in de vloot!

PH-ULK Aerospatiale AS 355N Ecureuil 2 met als bijnaam de “Hulk”

Baanonderhoud

De thuisbasis Maastricht-Aachen Airport was de afgelopen dagen gesloten vanwege onderhoud aan de start- en landingsbaan. Vermoedelijk dat daarom deze haai naar Budel was uitgeweken. Daar konden wij deze fraaie haai mooi aan de digitale foto-haak slaan!

F-HJSC Airbus Helicopters H125

Dank aan de havendienst van Kempen Airport voor de fotogelegenheid.

Geef een reactie