“High Lady” update, de dame is nu PH-PSF geworden

PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B

Lelystad Airport, 8 juni 2021 – In de hangaar box van de Stichting De Pionier Hangaar (DPH) op Lelystad Airport wordt hard gewerkt aan het vliegklaar maken van de PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B. Vanaf nu zullen we deze 90%-schaal Spitfire aanduiden als PH-PSF en niet meer als N7612. De oude Amerikaanse registratie is namelijk verwijderd en aan de linkerkant is al het kenmerk PH-PSF aangebracht.

PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B

Rechts kan dat nog even niet, omdat op die plek een openstaand inspectieluikje zit. Als die weer teruggeplaatst is zal ook daar de PH-registratie verschijnen. PH-PSF staat voor Project SpitFire.

Rechts nog geen registratie omdat het paneeltje nog verwijderd is

De brandstoftank is uit de romp gehaald. Verder zijn nog een aantal andere onderdelen voor inspectie van het toestel verwijderd. Zo zagen we het richtingsroer en de cockpitkap in de hangaar liggen. De vleugels waren nog niet gemonteerd.

Nu alle hoeken en gaten van het toestel vanwege de openstaande inspectiepanelen bereikbaar zijn wordt het kistje gelijk ontdaan van hier en daar wat Amerikaanse woestijnzandkorreltjes. Voordeel is dan wel dat je weet dat het toestel warm en droog heeft gestaan. Corrosie als gevolg van vocht is dan ook niet aangetroffen. Dat is altijd een fijne constatering.

PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B
PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B

Geef een reactie