Bizjets

Twee leuke bizjets op ‘Lelystad Hub for Business & General Traffic’ (LHBGT)

Twee bizjets rond het middaguur

Lelystad Airport, 17 juni 2021 – Rond het middaguur landden er kort na elkaar een tweetal bizjets op Lelystad Airport. Mooi om te zien hoe de zakelijke luchtvaart geregeld dit centraal in ons land gelegen veld weet te vinden. Lelystad Airport is een geschikte luchthaven voor toestellen van diverse geaardheid. AvGas, JetA1/diesel, (turbo)prop of straalmotor, helikopter of vleugelvliegtuig, jong, oud; allemaal welkom!

De D-CDAS Embraer EMB 505 Phenom 300 samen met de  9H-JOS Cessna 560XL Citation XLS+

Niks geen ingewikkelde afhandeling hier, een paar passen en de passagiers staan buiten voor de terminal om hun reis per auto of taxi te vervolgen. En bij terugkomst, men zit zo weer in het vliegtuig! Geen lastige slottijden. Gewoon op tijd een vliegplan indienen en een uurtje daarna kan men op pad.

Citation

De eerste privéjet die we noemen is de Maltees geregistreerde 9H-JOS. Dit is een Cessna 560XL Citation XLS+. Dit toestel stamt uit 2008 en heeft Bolzano (LIPB) in Italië als thuisbasis. Het toestel wordt gevlogen door Luxwing Ltd.

9H-JOS Cessna 560XL Citation XLS+

Vandaag arriveerde deze telg uit de Citation-familie dan ook vanuit Bolzano. Het vluchtnummer was “Luxwing 1871”. Na twee uur en een kwartier had men het hier wel weer gezien en werd naar Blozano teruggevlogen. Bij de retourvlucht werd er een cijfertje bij het vluchtnummer opgeteld en werd het “Luxwing 1872”.

9H-JOS Cessna 560XL Citation XLS+ met de thrust reversers uitgeklapt

Deze Citation 560XL heeft als constructienummer 560-5788. Het toestel heeft hiervoor in Engeland (G-XSTV) en Duitsland (D-CLIC en D-CWWW) gevlogen en heeft kort nog een Amerikaanse testregistratie gehad (N5259Y).

Phenom

De tweede kist was de D-CDAS. Dit is een Embraer EMB 505 Phenom 300  uit 2016 met constructienummer 50500317. Dit toestel wordt gevlogen door DAS Private Jets en heeft officieel Mengen-Hohentengen Airport (EDTM) als thuisbasis.

D-CDAS Embraer EMB 505 Phenom 300 nét voor touchdown

De D-CDAS arriveerde vanaf Le Bourget (LFPB) bij Parijs. Na dik twee uur vertrok de Embraer weer. Ditmaal voor een repositioneringsvlucht, een hopje van nog geen kwartier naar Schiphol. Aan het begin van de avond vloog het toestel door naar Spanje.

D-CDAS Embraer EMB 505 Phenom 300

Geef een reactie