Deense voetbalcharters landen op Schiphol voor wedstrijd Wales – Denemarken

OY-CLY ATR 72-500 – Air Alsie

Schiphol, 26 juni 2021 – Voor de voetbalwedstrijd tijdens het Europese kampioenschap voetbal (UEFA Euro 2000) tussen Wales en Denemarken in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam zijn veel Deense supporters naar Nederland gekomen. Er waren zo’n 4.700 kaarten beschikbaar gesteld aan de Deense voetbalbond. Maar vermoedelijk hebben veel meer Denen één van de in totaal 16.000 toegangskaarten weten te bemachtigen.

OY-RUU Airbus A321-231 – Danish Air Transport

Een deel van de supporters is per auto naar Amsterdam gekomen. Maar ook via de lucht werden de fans ingevlogen. Daarvoor waren een aantal vliegtuigen gecharterd die rond het middaguur op Schiphol zijn geland.

OY-TCG Airbus A321-211 – Sunclass Airlines

De luchtvloot bestond uit zeven passagiersvliegtuigen en drie privétoestellen. Transavia pikte ook een graantje mee, zij vervulden twee passagiersvluchten vanuit Kopenhagen. De overige toestellen waren Deens geregistreerd.

PH-HSJ Boeing 737-8K2 – Transavia
PH-HXI Boeing 737-8K2 – Transavia

Als eerste Landde een spierwitte Airbus A321 van Danish Air Transport. Daarna zagen we nog twee Airbus A321’s binnenkomen, de OY-TCF en OY-TCG, beiden van Sunclass Airlines. Die twee kisten hadden en volledig kleurenschema.

OY-TCF Airbus A321-211 – Sunclass Airlines

Twee kleinere toestellen in de vorm van een ATR 72 completeerden de “supporters-armada”. Dit waren egaal zwarte toestellen van Air Alsie / Alsie Express. Deze twee kisten waren voor de gelegenheid voorzien van #ForDanmark titels.

OY-CLZ ATR 72-500 – Air Alsie

Bizjets

Een aantal toeschouwers had het privilege om met een bizjet te arriveren. We zagen twee Deense kisten binnenkomen, als eerste de OY-NLA van North Flying. Deze Cessna 650 Citation III is van North Fly.

OY-NLA Cessna 650 Citation III – North Flying

De tweede bizjet was de bijzonder fraaie Gulfstream G500 van Blackbird Air Charter op Billund. Deze kist stamt uit oktober 2019 en was toen de eerste G500 met een Europese registratie.

OY-WLD Gulfstream G500 – Blackbird Air Charter

Selmer Gruppen

Als laatste noemen we de OY-CVW. De laatste twee letters van de registratie van deze Beech 300 Super King Air 350 turboprop verraden de herkomst een beetje, “VW – Volkswagen”. Dit toestel is van de Semler Gruppen. Dit is de onderneming die in Denemarken de automerken VW, Audi, SKODA, SEAT, Porsche, Lamborghini en Bentley vertegenwoordigt. De logo’s van de merken staan ook op de romp. Volkswagen is een grote sponsor van het toernooi. Niet verwonderlijk dat daar een Deens sponsorvluchtje in deze vorm op af komt.

OY-CVW Beech 300 Super King Air 350 – Semler Gruppen
Deense voetbalcharters naar Schiphol Amsterdam, 26 juni 2021
Registratie Vluchtnr. Type Operator Herkomst
OY-CLY 6I 6664 ATR 72-500 Air Alsie Sønderborg (SGD / EKSB)
OY-CLZ 6I 641 ATR 72-500 Air Alsie Sønderborg (SGD / EKSB)
OY-CVW Beech 300 Super King Air 350 Semler Gruppen Roskilde (RKE / EKRK)
OY-NLA NFA56 Cessna 650 Citation III North Flying Aalborg (AAL / EKYT)
OY-RUU DX 4146  Airbus A321-231 Danish Air Transport Copenhagen Kastrup (CPH / EKCH)
OY-TCF DK 9186 TCG Airbus A321-211 Sunclass Airlines Copenhagen Kastrup (CPH / EKCH)
OY-TCG DK 9184 TCG Airbus A321-211 Sunclass Airlines Copenhagen Kastrup (CPH / EKCH)
OY-WLD BBB1 Gulfstream G500 Blackbird Air Charter Billund (BLL / EKBI)
PH-HSJ HV 8140 Boeing 737-8K2 Transavia Copenhagen Kastrup (CPH / EKCH)
PH-HXI HV 8138 Boeing 737-8K2 Transavia Copenhagen Kastrup (CPH / EKCH)

Geen supporters uit Wales

Oh ja, en Wales? De voetbalbond aldaar kreeg ook 2.000 kaarten. Die zijn niet in omloop gebracht. De supporters is afgeraden om naar Amsterdam te komen. Dit vanwege het coronavirus en de risico’s dit mee naar het Verenigd Koninkrijk terug te nemen. Geen chartervluchten van over de Noordzee bij deze wedstrijd dus.

Geef een reactie