Verhuizen en timmeren

De PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B wordt verhuisd

Lelystad Airport, 30 juni 2021 – De PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B is vandaag overgebracht van de hangaarbox van Stichting De Pionier Hangaar (DPH) naar de ‘Friendship Hangaar’ van Zeusch Aviation. De ruimte van DPH was beschikbaar tot 1 juli van dit jaar. Daarop heeft de Stichting Project Spitfire gezocht naar een alternatieve locatie op Lelystad Airport waar zij hun toestel verder gereed kunnen maken voor de eerste vlucht in Nederland. En die ruimte is gevonden in de ‘Friendship Hangaar’. In een kleine optocht en onder begeleiding van de luchthaven autoriteiten werd 90%-Spitfire verplaatst.

De optocht bij de verhuizing van de PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B
De PH-PSF Supermarine Spitfire Mk.26B wordt naar binnen gereden in zijn nieuwe (tijdelijke) onderkomen

Aan de weg timmeren

Eenmaal aangekomen bij de ‘Friendship Hangaar’ was te zien dat de eigenaar Zeusch Aviation letterlijk en figuurlijk lekker aan de weg timmert. Voor deze hal wordt namelijk een groot platform aangelegd. Hierdoor is het straks makkelijker mogelijk om met toestellen – zoals de Fokker F-27 Friendship in de hangaar – te manoeuvreren.

Voor de ‘Friendship Hangaar’ van Zeusch Aviation wordt momenteel een platform aangelegd

 

Geef een reactie