Meer Express pendelt tussen het Ruhrgebied en de Duitse Waddeneilanden

D-FUNK Cessna 208 Caravan

Schwarze Heide, 2 juli 2021 – De Duitse Cessna 208 Caravan D-FUNK houdt er sinds maart van dit jaar een druk schema op na richting de Duitse Waddeneilanden ofwel de Oostfriese eilanden. De vluchten worden uitgevoerd door Meer Express. Dit is een jonge chartermaatschappij die het Ruhrgebied met de Duitse Waddeneilanden verbindt.

D-FUNK Cessna 208 Caravan

Meer Express beschikt zelf nog niet over een Air Operator Certificate (AOC) of over eigen vliegtuigen.  Momenteel vliegt men met een toestel van Itzehoer Airservice. Dit is een kleine chartermaatschappij met als thuisbasis Flugplatz Itzehoe/Hungriger Wolf (EDHF). Dit bedrijf is sinds 2013 actief en beschikt naast de D-FUNK nog over een tweede kist, de D-FUNC Cessna 208B Grand Caravan.
Vanaf Schwarze Heide (EDLD) kan voor de vroegboekprijs van €99,- een enkeltje gereserveerd worden naar één van de Duitse Waddeneilanden. Dit zijn, net als in Nederland, populaire toeristenbestemmingen.

Billboard op Schwarze Heide met de ticketprijs van Meer Express

Van eind maart tot begin november 2021 vliegt de D-FUNK met maximaal negen passagiers naar de Noordzee-eilanden Norderney en Juist. Er zijn acht passagiersstoelen in de Caravan en de plek van de copiloot (die niet nodig is op deze vluchten) wordt tegen een meerprijs als negende zitplaats verkocht. Er wordt één keer per dag gevlogen op maandag, twee keer per dag op woensdag tot en met zondag. Op dinsdag vinden er geen vluchten plaats. De vluchten met vluchtnummer FNK1 (Funky1) duren ongeveer een uurtje.

D-FUNK Cessna 208 Caravan

Als de zaken goed gaan lopen heeft Meer Express de ambitie om vanaf meer vertrekplaatsen in Noordrijn-Westfalen te gaan vliegen en om naar meer eilanden te gaan vliegen. Ook is de wens dan om een eigen Cessna Caravan aan te schaffen. Het liefst een met een elektromotor als die tegen die tijd al beschikbaar is.

Een gedachte over “Meer Express pendelt tussen het Ruhrgebied en de Duitse Waddeneilanden

  1. Mooi artikel! Nog een kleine aanvulling vanuit mijn kant. Sinds kort is er een 3e toestel aan de vloot toegevoegd D-FUNQ.

Geef een reactie