Sportvliegtuigen

Voormalige Rijkspolitie Cessna verruilt uniform voor “burgerkloffie”

PH-RPI Cessna 182R Skylane II

Lelystad Airport, 16 juli 2021 – De Dienst Luchtvaartpolitie, voorheen Dienst Luchtvaart van het Korps Rijkspolitie, maakte tussen 1984 en 2014 gedurende dertig jaar gebruik van een drietal Cessna 182R Skylane II’s (PH-RPH, PH-RPJ en PH-RPI).

PH-RPI Cessna 182R Skylane II met “Rijkspolitie” titels (Teuge, 1990)
PH-RPI Cessna 182R Skylane II met “Politie” titels (Lelystad, 12 juni 2013)
In mei 2013 had de PH-RPI Cessna 182R Skylane II tijdelijk “Call 128.00” op de neus staan

Alle drie de kisten werden indertijd door de dienst Domeinen verkocht. Twee van de drie toestellen zijn nog altijd in het Nederlandse register ingeschreven. De PH-RPI verblijft sindsdien op Lelystad Airport.

PH-RPI Cessna 182R Skylane II na de Politie-tijd (Lelystad, 23 april 2020)

Al die tijd is de PH-RPI blijven vliegen in de kleuren die het toestel al had bij de Politie. Daar is in juni 2021 verandering in gekomen. Bij de vliegtuigspuiterij van Satys is de Skylane voorzien van een erg mooi nieuw kleurenschema. De gebruikte lak is metaallak en dat geeft een mooi glanseffect. Vervolgens is bij Dynamic Aviation ook nog wat nieuwe apparatuur ingebouwd.

Vandaag zagen we de kist voor het eerst in zijn nieuwe “burgerkloffie”. En dat staat hem goed kunnen we melden!

PH-RPI Cessna 182R Skylane II

Geef een reactie