Sportvliegtuigen

N710AM Beech D35 Bonanza arriveert om 7:10AM (UTC) op Teuge

N710AM Beech D35 Bonanza

Teuge, 12 juli 2021 – We kunnen altijd erg gelukkig worden als we een prachtig klassiek vliegtuig voor de lens krijgen. Deze dag haalden we ons geluk uit de N710AM. Dit is een 68 jaar oude Beech D35 Bonanza met een V-staart. Het toestel arriveerde vanuit Mainz in Duitsland. Het kistje was er al vroeg bij. Wat denk je, om 7:10AM (UTC) meldde de N710AM zich op de frequentie van Airport Teuge om even daarna te landen. Het moet je maar opvallen… 😉

N710AM Beech D35 Bonanza

De (niet besmettelijke) “Delta-variant” van de enorme Bonanza-familie is alleen gebouwd in 1953. In dat jaar zijn er 298 D35’s van de band gerold. Het constructienummer van deze oude dame is D-3587. En hoewel de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt is, blijft deze Bonanza gewoon doorvliegen in Zuid-Duitsland en Oostenrijk. Af en toe verschijnt het toestel op Teuge, net als deze dag, om dan later weer huiswaarts te keren.

N710AM Beech D35 Bonanza

Door de jaren heen is het lichtblauwe kleurenschema wel wat dof geworden door het zonlicht. Maar ach, raken we niet allen in verval door de tand des tijds…

Het ouderwetse beaconlight op de romp van de N710AM Beech D35 Bonanza

Sinds 2018 verblijft het toestel in Europa. De N710AM staat op naam van een Trustee genaamd Qualitair LLC. Deze vertegenwoordiging is gevestigd op Flugplatz Michelstadt in Duitsland. De Trustee is overigens doorgaans niet de eigenaar van het toestel.

Geef een reactie