“Polly Grey” gevlogen en nieuwe winglets voor Super King Air van Zeusch Aviation

PH-PLP Vans RV-7 hoort nu op Vliegveld Hilversum

Lelystad Airport, 30 juli 2021 – De PH-PLP Vans RV-7 was jarenlang vaste bewoner van Lelystad Airport. Vandaag noemen we het toestel in het rijtje van de bezoekende vliegtuigen. Sinds exact een week verblijft het kistje namelijk op Vliegveld Hilversum. De PH-PLP is verkocht omdat de vorige eigenaar een Bölkow Bo.207 heeft gekocht. Daarvan deden we al eerder verslag. Om de heimwee weerstand te bieden keerde het kistje vandaag nog even terug “op het oude nest”.

PH-PLP Vans RV-7

Vervanging

De PH-PLP vervangt op Vliegveld Hilversum de PH-LGR. Die Vans RV-6 ging jammerlijk verloren in de vlammenzee van de hangaarbrand op het veld op 2 april 2021. De PH-LGR stond ook voorheen op Lelystad Airport. De voormalige eigenaar daarvan had de RV-6 verkocht omdat hij met zijn nieuwe PH-ZME Vans RV-10 ging vliegen. Veel plezier hebben de vliegers helaas niet kunnen beleven aan hun PH-LGR.

PH-LGR Vans RV-6 twee dagen voordat het toestel verloren ging (Teuge, 31 maart 2021)
De zou de laatste start blijken te zijn van de PH-LGR Vans RV-6 op weg naar Hilversum (Teuge, 31 maart 2021)

Gelukkig kwam nu een RV-7 beschikbaar in de vorm van de PH-PLP. Dit toestel staat inmiddels in één van de rood-witte boxen op Vliegveld Hilversum.

PH-PLP Vans RV-7

De PH-PLP vloog altijd met “Polly Grey” in de staart. Dit is de mascotte van het 322sq. De vorige eigenaar heeft vroeger bij dit squadron gevlogen. Met het wisselen van eigenaar is nu ook “Polly Grey” uit de staart “gevlogen”…

De naam op de neus van het toestel “Miss Behave” is wel blijven staan. Of deze grappige naam nog meer toepasselijk is nu het toestel ook door een pilote gevlogen wordt laten we ter beoordeling van anderen.

PH-PLP Vans RV-7 heet “Miss Behave”

Nieuwe winglets

De PH-ZAZ Beech B200 Super King air van Zeusch Aviation maakte vandaag een vlucht vanaf East Midlands Airport (EGNX) in Engeland. De kist stond korte tijd voor de hangaar van Zeusch Aviation.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air
PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Te zien is dat er aan de winglets van het toestel is gewerkt. De PH-ZAZ had deze altijd al, maar nu waren ze in een groene primer uitgevoerd en nog niet gespoten.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air met zijn groene winglet

Aan het begin van de middag vertrok de King Air weer voor een IFR vlucht naar East Midlands.

PH-ZAZ Beech B200 Super King Air
PH-ZAZ Beech B200 Super King Air

Van Breda/Seppe

Een tweetal bezoekers van Breda Aviation vandaag. Allereerst arriveerde de PH-BAE (niet te verwarren met de PH-BEA die op Lelystad Airport rondvliegt). Dit is een Aquila A211.

PH-BAE Aquila A211

Alsof het een Olympisch estafette betrof kwam als tweede de PH-BAJ naar Lelystad Airport. Op het moment dat deze kist het Delta-platform aantikte, taxiede de PH-BAE uit voor zijn terugvlucht naar Brabant.

PH-BAJ Tecnam P2010

Locals

De PH-RPI kwam nog een keer langs in zijn nieuwe kleuren. Omdat ze nog zo vers zijn toch nog maar een plaatjes van deze mooie Skylane.

PH-RPI Cessna 182R Skylane
PH-RPI Cessna 182R Skylane

De Blackshape Gabriéls van Zelf Vliegen hadden de afgelopen tijd maar weinig gevlogen. Des te leuker om vandaag de PH-TRC weer even actief te zien.

PH-TRC Blackshape BK160 Gabriél
PH-TRC Blackshape BK160 Gabriél

Geef een reactie