Spectaculair; Hawker Hunter trekt remparachute nog voor de landing

De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58 “Papyrus” trek al zijn remparachute voor de landing

Mollis, 4 september 2021 – Wij hadden et nog nooit eerder gezien. En daardoor ook nimmer op foto vast weten te leggen. Een straaljager die, terwijl hij nog vliegt, al zijn remparachute trekt. Doorgaans wordt de remparachute pas getrokken als de hoofdwielen de baan hebben geraakt.

Short final
Afvangen
De chute wordt al geopend
Touchdown
Vervolgens rustig uitrollen
De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58
De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58

De HB-RVS Hawker Hunter Mk.58 met de bijnaam “Papyrus” toonde dit kunstje tijdens de vliegshow op Mollis (LSZM). De voormalige J-4040 van de Zwitserse luchtmacht en met bouwjaar 1959 is van de Hunterverein Obersimmental op St. Stephan. Een jaar lang had dit toestel niet gevlogen, maar was net weer op tijd klaar om deel te nemen aan het vliegfeest ter gelegenheid van het 25 jarig jubileum van de Hunterverrein Mollis.

De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58
De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58
HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58
De HB-RVS / J-4086 Hawker Hunter Mk.58 in formatie met de HB-RVV

Geef een reactie