Wings over Holland voegt PH-KPG Fuji FA200-180 Aero Subaru toe aan de aerobatic vloot

De PH-KPG Fuji FA200-180 Aero Subaru staat nu bij Wings over Holland in de hangaar

Lelystad Airport, 24 september 2021 – De verhuurvloot van Wings over Holland op Lelystad Airport is uitgebreid met een Fuji FA200-180 Aero Subaru. Het gaat om de PH-KPG. Dit toestel is overgenomen van Mark Kipping. Het toestel stond voorheen op Teuge maar is inmiddels verhuisd naar Lelystad Airport.

De PH-KPG heeft nog een mooie klassieke cockpit, met ouderwets veel klokken

De PH-KPG is gebouwd in 1970 en heeft als constructienummer FA200-99 meegekregen. Voordat dit toestel op 25 januari 2019 in Nederland werd ingeschreven vloog het in Duitsland als D-EKBB.

De Fuji hier nog als D-EKBB op Lübeck op 21 mei 2006 (Foto: George Trussell)

Dat is overigens niet de enige registratie die dit toestel hiervoor had. De tijd daarvoor was dit toestel ook geregistreerd als OY-FRI, LX-JFY, LX-MDM en D-EMYY. Vroeger was het toestel egaal rood. In Denemarken heeft de Fuji zijn huidige kleurenschema gekregen.

De Fuji als OY-FRI op Billund op 13 april 1988, toen nog geheel rood (Foto: Mogens Wahl)
De OY-FRI in zijn huidige keuren op 2 juni 1990 op Billund (Foto: Erik Frikke)

Bij Wings over Holland zal de PH-KPG ingezet worden voor aerobatic vluchten. Het toestel komt naast de PH-LFC Fuji FA-200-160 Aero Subaru. Heeft de LFC een 160 pk (117 kw) Lycoming motor, de PH-KPG is gezegend met een 180 pk (132 kW) Lycoming versie. Deze motor drijft een tweebladige constant speed propeller aan.

Voor de aerobaticvluchten beschik dit toestel over een setje goede veiligheidsriemen

Geef een reactie