Blindvliegen met een Pilatus PC-21

HB-HZC Pilatus PC-21 (c/n 101)

Stans – Buochs, 9 september 2021 – De HB-HZC Pilatus PC-21 die we hier zien is één van de fabriekstoestellen van Pilatus Aircraft in Stans. Het constructienummer is 101 en daarmee is dit het eerste productie toestel na de twee prototypes (HB-HZA en HB-HZB). Het toestel werd deze dag ingezet voor een blindvliegtraining. Voor dat doel was de achterste cockpit afgeschermd. Zo kan de piloot op die plek niet stiekem naar buiten kijken om te navigeren of om de positie van het vliegtuig in de lucht optisch te bepalen. Hij is volledig aangewezen op zijn instrumentenpaneel.

De achterste cockpit van de HB-HZC is geblindeerd

Een paar dagen oor deze vlucht stond de HB-HZC nog met een ongeblindeerde kap. Deze voorziening is dus makkelijk naar wens aan te brengen.

De HB-HZC Pilatus PC-21 hier zonder geblindeerde cockpitkap op 7 september 2021 op Stans

Wat ons verder nog opviel was dat de piloot in de voorste positie een erg mooie helm heeft. Hierop staat een geweldige airbrush painting van een adelaar die op een tak gaat landen, met op de achtergrond besneeuwde Alpentoppen.

De voorste piloot heeft een prachtige vliegershelm

Geef een reactie