OY-DRW Dassault Falcon 7X van Air Alsie op bezoek op Lelystad Airport

OY-DRW Dassault Falcon 7X

Lelystad Airport, 6 oktober 2021 – Vandaag een Deense Dassault Falcon 7X op bezoek. De OY-DRW arriveerde rond 10:00 uur op een vlucht vanuit Nice Côte d’Azur Airport (LFMN). Het callsign van deze vlucht was MMD8047. MMD staat voor de roepnaam ‘mermaid’ (zeemeermin) en wordt standaard gebruikt bij de chartermaatschappij Air Alsie. De zeemeermin is een directe verwijzing naar het sprookje “De kleine zeemeermin” van de beroemde Deense schrijver Hans Christian Andersen.

OY-DRW Dassault Falcon 7X

Om 15:00 uur vertrok het toestel weer. De vlucht zou naar Solidarity Szczecin–Goleniów Airport (EPSC) in Polen voeren. De kist maakte ook deze vlucht onder het callsign MMD8047.

OY-DRW Dassault Falcon 7X

De OY-DRW wordt gevlogen door Air Alsie uit Sønderborg. Deze Dassault Falcon 7X (c/n 238) is gebouwd in 2014 en heeft de testregistratie F-WWNC gehad. Vervolgens werd de bizjet geregistreerd in Oostenrijk als OE-IPW. De kist werd toen gevlogen door Swiss Global Jet Management met Flughafen St. Gallen-Altenrhein als thuisbasis.

OY-DRW Dassault Falcon 7X

Sinds 19 februari 2021 gaat de Falcon 7X als OY-DRW door het leven en is het toestel aan de chartervloot van Air Alsie toegevoegd. Dit is inmiddels één van de acht 7X-en die de vloot van Air Alsie kent (naast een zestal iets grotere Falcon 8X toestellen). In de OY-DRW is plaats voor 14 passagiers. Een respectabele vloot!

OY-DRW Dassault Falcon 7X

Eerste OY-DRW

De registratie OY-DRW is in Denemarken bij de Falcon 7X voor de tweede keer gebruikt. Van oktober 1970 tot en met april 1997 was de OY-DRW een Piper PA-28-140 Cherokee (c/n 28-23805 en ex LN-UXU, N9661W). Dat toestel raakte onherstelbaar beschadigd bij een crash op 6 april 1997 bij het Deense Randers.

OY-DRW Dassault Falcon 7X – gear up
OY-DRW Dassault Falcon 7X

Geef een reactie