Zwitsers PC-7 team bij Air & Space Days in Das Verkehrshaus der Schweiz


Luzern, 17 oktober 2021 – Toevallig vernamen we nét op tijd dat het Pilatus PC-7 team van de Zwitserse luchtmacht zou voorvliegen boven het Vierwoudstedenmeer. Dit ter gelegenheid van de speciale Air & Space Days in Das Verkehrshaus der Schweiz in Luzern. Das Verkehrshaus is een groot museum met naast een mooie collectie vliegtuigen ook auto’s en treinen.

Aan het eind van de Zwitserse herfstvakantie werd er met diverse activiteiten tijdens de Air & Spays Days geprobeerd om veel publiek naar het museum te lokken. De demonstratie van het PC-7 team hoorde daar ook bij.

De toestellen stegen op vanaf hun thuisbasis Emmen. Dit veld ligt – als je daar goed in bent – op steenworpafstand van Luzern. Exact om 14:00u doken de negen toestellen aan voor hun demo. De kisten die vandaag deel uit maakten van de formatie waren de A-912, A-915, A-916, A-925, A-926, A-930, A-931, A-932 en A-939.

A-912, A-915, A-916, A-925, A-926, A-930, A-931, A-932 en A-939

Wij sloegen de show gade vanaf het stadscentrum. Zo hadden we meer zon in de rug dan op de locatie bij het museum zelf.

Twee toestellen passeren de Katholische Hofkirche St. Leodegar van Luzern

Het decor van het optreden was deze keer nu eens niet een vliegveld. De skyline van het Vierwoudstedenmeer deed het ook erg leuk.

Een mooie skyline

Niet alleen de PC-7’s maakten gebruik van het luchtruim. Ook diverse meeuwen probeerden om hun solodisplay voor te vliegen voor het publiek, dat spontaan bleef kijken op de brug bij Luzern. Soms liepen de demonstaties een beetje in elkaar over…

Twee vliegdemonstraties liepen door elkaar heen…

Kijk en geniet mee van de voorstelling die met de gebruikelijke Zwitserse precisie werd gevlogen.

Een gedachte over “Zwitsers PC-7 team bij Air & Space Days in Das Verkehrshaus der Schweiz

Geef een reactie