Unieke formatie met een Mustang en een Super Puma

De D-FPSI North American P-51D Mustang met de T-334 Eurocopter AS532UL Cougar

Mollis, 4 september 2021 – Formatievluchten zijn eigenlijk altijd wel leuk om te zien. Helemaal als het een niet-alledaagse formatie betreft. Tijdens de vliegshow bij het Zwitserse Mollis op 4 september 2021 zagen we zo’n bijzondere gelegenheidsformatie. Waar ter wereld zie je nou een warbird met een militaire helikopter samen vliegen…!?

De D-FPSI North American P-51D Mustang met de T-334 Eurocopter AS532UL Cougar

We zien op de foto’s de Cougar (de Zwitsers noemen hem steevast ‘Super Puma’) met de registratie T-334 met de D-FPSI North American P-51D Mustang. Deze laatste werd gevlogen door Luc Meier. Hij is helikoptervlieger bij de Zwitserse luchtmacht. Vandaar dat hij zijn collega’s van het Super Puma display-team zo gek kreeg om met hem een stukje op te vliegen met hun Eurocopter AS532UL Cougar. Dat leverde deze unieke beelden op.

Geef een reactie